Quantcast

Борисов нареди спешна проверка на строежите по Южното Черноморие

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2019 в 18:27 3112 1

Снимка БНР

По разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов ще направи спешна проверка по Южното Черноморие.

Проверката ще се извърши утре, 25 януари, съобщиха от ДНСК.

Заедно с експерти от РДНСК Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, той ще провери сигнали за дейностите, които се изпълняват на къмпинг „Градина", в района на къмпинг „Арапя" и плаж „Алепу".

При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК, увериха оттам.

За строежите се разбра в последните дни. 

До плажа на къмпинг "Градина" се строят бар, ресторант, магазини и паркинг. На Шофьорския плаж в местността "Алепу", станал известен като плажът от последната сцена на филма „Оркестър без име”, се планира вилно селище, което ще е върху площ от 7000 кв. м, като в момента на мястото се извършва укрепване на свлачище. В същото време боровата гора край къмпинг „Арапя“ се изсича заради строителството на 6 двуетажни вили.

В два от случаите - до "Градина" и "Арапя", обаче ековластите уверяват, че строежите се извършват законно, а имотите са частни. РИОСВ в момента извършва проверка на строежа на "Алепу", като се очакват резултати до няколко дни. 

Министерството на туризма също успокоиха след проверка, че до плажа на къмпинг "Градина" се строи законно. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

1

spirit оригиналът

24.01 2019 в 20:19

Обяснението за строежа на Алепу, , беше още по-интересно. Значи – строеж на брега на морето, ама съвсем на брега. Морето романтично ще се плиска в първите етажи на бъдещата сграда. Това било ной-чистия екологично плаж на черономорието в момента, вика архитектът. Преди тях, плажът е бил изключително опасен. С крокодили, тайфуни, циклони, тигрови акули и медузи ирукаджи. А и страхотно свлачище.За да оправят свлачището и въобще, строителите строят огромна сграда. Да подпира, значи свлачището. Освен свлачището, гореизброените опасности също изчезнали, защото се много уплашили.Болни мозъци и алчни самозабравили се герберска шайка.Унищожихте цялото черноморие.