Борисов: Лесно се искат оставки, но БСП защо не подмени самолетите?

Последна промяна на 02 октомври 2015 в 11:57 1250 6

Министерството на отбраната и министър Николай Ненчев имат пълна подкрепа. Лесно се искат оставки, но 20 години политическите ни опоненти не са си мръднали пръста за военната авиация.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод поисканата вчера от БСП оставка на военния министър и подадения и оттеглен рапорт за напускане на ген. Румен Радев, командир на Военновъздушните сили.  

„Още в сряда приехме стратегия на Министерство на отбраната. Вчера се видяхме с министъра на отбраната Николай Ненчев просто, за да го информирам за разговора ни с ген.-майор Румен Радев. Няма нито една тема, по която МО не е срещнала подкрепа”, обясни премиерът.

„Бих се обърнал към нашите политически опоненти и то с цялото ми уважение към тях, тъй като само преди една година бяха на власт, защо не подмениха самолетите тогава?”, попита Борисов.

„Помните ли при тройната коалиция се отчитаха по 5 – 6 млрд. излишък на края на годината. Защо тогава от БСП не смениха авиацията, не строиха магистрали и пречиствателни станции, болници? Да бяха подменили авиацията. Изведнъж в нашето управление за пореден път се пада да изправяме нещо, което се е сринало”, каза още Борисов. 

Премиерът допълни, че сутринта е провел разговор с Радан Кънев по много теми, като една от тях е била авиацията.

„Имам пълната подкрепа на колегите от РБ, не е честно да си бездействал 20 години и сега да искаш оставката на един човек, който ако има пари ще го направи. Вчера казах това и на ген.-майор Радев, здравето и живота на пилотите ни е еднакво ценен и ще направим всичко необходимо”, каза още министър-председателят. 

 В същото време финансовият министър Владислав Горанов коментира, че България не може да си позволи да отдели 1 млрд. лева за закупуването на нов тип боен самолет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2015 в 11:24

Само да отбележа- боце вече управлява 4г.7м. Това е повече от Станишев.
Ако съберем Станишев и Орешарски- това прави 5г. 6м. Боце ще ги надмине през юли догодина.
А ако прибавим недоразуменията близнашки и райков, на недоразумението плевнелиев- надминава ги още през януари догодина.
И вече ще носи по-голяма вина за зсичко ставащо в страната от любимия на всички ни съсел.

02.10 2015 в 14:52

Ами и ние колко време вече искаме вашата оставка, ама на....не я подавате!!!

02.10 2015 в 14:17

На тоя тиквеник все някой друг му е виновен

02.10 2015 в 12:54

Yeah! Mother Fucker!
Пак други му виновни, нищо че управлява вече 5години и 1 години активно саботираше управлението!
Онези реализирали излишъци, ти дойде на власт и ги източи!
Онези започнаха да строят Белене, ти дойде на власт и го спря и разпродаде всичко!
Онези ли през 2008-ма да мислят как ти през 2015 ще останеш с 2 самолета 2 хеликорптера и една каруца Спартан бе мухльо?!

02.10 2015 в 12:49

Тиквата си е тиква отвсякаде. Защо не подменили самолетите от Правителството на Орешарски ??! Странно но такива самолети не могат да се подменят за година , ама тиквата е свикнал да си плямпа глупости. А договора за ремонта изтича сега , което значи че той и неговото некадърно правителство трябва да се погрижи. Трябва да си много тъп за да гласуваш за такъв човек.

02.10 2015 в 12:36

ДЕБЕЛОГЪЗАТА МУТРА БАВНО И ПОЛЕКА УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ.ТОЯ БОКЛУК Е НА ВЛАСТ ДЕСЕТ ГОДИНИ И ВСЕ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН