Изходът от късната среща Борисов - Ненчев: военният министър остава в кабинета

Последна промяна на 02 октомври 2015 в 08:55 3948 8

Снимка БГНЕС/Красимир Делчев

Министърът на отбраната Николай Ненчев, чиято оставка бе поискана вчера от БСП, остава в кабинета. Това става ясно след извънредната среща между министъра и премиера Бойко Борисов късно снощи, след трусовете във военно-въздушните сили на страната, от прессъобщение на Министерството на отбраната.

Вчера командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев подаде оставка, заради очевидното разминаване между него и военния министър, а след разговор с министър-председателя я оттегли, но пред медиите обяви, че мотивът му е бил, че "ВВС е стигнала дъното".

От съобщението на МО става ясно, че теми на разговора са били военната ни авиация, разузнаването, но не хвърля повече светлина за договореното:

"След завръщането си от официалното посещение в Алжир днес, 1 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с министър-председателя Бойко Борисов. Бяха обсъдени всички актуални въпроси. Министър Ненчев запозна премиера отново със състоянието на българските Военновъздушни сили, предприетите действия за ремонта на самолетите МиГ-29 и всички възможни варианти за развитието на военната авиация. Бяха обсъдени и поправките в Закона за военното разузнаване. На срещата беше постигнато пълно съгласие по всички въпроси, свързани с приемането и утвърждаването на Програмата за развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020. Министър Ненчев благодари на премиера за изразената съпричастност към проблемите на сигурността и състоянието на Българската армия. Двамата потвърдиха готовността си да продължат да работят заедно и в синхрон за реализиране на отбранителната политика на правителството."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 11:37

БЕЗ ДУМИ!

http://tinyurl.com/ncl74gm


То няма нужда от думи!

02.10 2015 в 10:51

Еваларка хомосексуалисте, тоя път по изключение ще ти отговоря:)) Напълно неадекватен военен министър в нато, е подарък, който руснаците не са и чакали ...:) Нито даже са се надявали разузнаването им да успее да пробута такова чудо на такова място:)

02.10 2015 в 10:48

този генерал е московска подводница в нашата армия. Борисов не приема оставката му защото той не е убеден в нашата натовска ориентация, докато ние СМЕ УБЕДЕНИ че той трудно прикрива московските си симпатии. На неговия натюрел-психокултурен Москва по му приляга. Забележете кога тази маша си подава оставката- когато мин. на отбраната е в чужбина, когато се появи проблем с ремонта на самолетите, когато Русия влезе в Сирия. ПРОЗРАЧНО. Ненчев е силно нежелан от БСП, трън в обувката на Борисов с ясната си натовска ориентация. Но този път трябва да го преглътне. такива са обстоятелствата.

02.10 2015 в 10:45

Остава да позори РБ

02.10 2015 в 10:41

Ако някога страната ни осъмне без скандали това ще означава, че Другарите са глътнали вода завинаги.

02.10 2015 в 10:11

Едва ли ще се разклати държавата с оставката на командващия ВВС или със смяната на недоразумението- земеделец. Важното е, че Бащицата оправя нещата. Той, никой друг не го може. Не че за самолетите не става дума всеки ден поне по един път. Не че премиерът не е знаел. Но си изигра поредното представление. Отново ни взеха за канарчета. А и коалицията на министъра крепи властта, факт.

02.10 2015 в 09:56

Не им се получи номера на мурзилките !
Опитват се да разклатят държавата, но в крайна сметка, те си останаха изклатени :))

02.10 2015 в 09:49

Очаквам коментара на Радан Кънев и за тази случка, за да може реалността да го обори до довечера. Както вчера "отписа" ген. Радев и обяви, че всеки бил заменим, но вярната политика била по-важна. Все едно до вчера е обучавал военни пилоти и това отнема петнайсетина минути.