Изходът от късната среща Борисов - Ненчев: военният министър остава в кабинета

OFFNews 02 октомври 2015 в 08:55 4864 8

Снимка БГНЕС/Красимир Делчев

Министърът на отбраната Николай Ненчев, чиято оставка бе поискана вчера от БСП, остава в кабинета. Това става ясно след извънредната среща между министъра и премиера Бойко Борисов късно снощи, след трусовете във военно-въздушните сили на страната, от прессъобщение на Министерството на отбраната.

Вчера командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев подаде оставка, заради очевидното разминаване между него и военния министър, а след разговор с министър-председателя я оттегли, но пред медиите обяви, че мотивът му е бил, че "ВВС е стигнала дъното".

От съобщението на МО става ясно, че теми на разговора са били военната ни авиация, разузнаването, но не хвърля повече светлина за договореното:

"След завръщането си от официалното посещение в Алжир днес, 1 октомври, министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна с министър-председателя Бойко Борисов. Бяха обсъдени всички актуални въпроси. Министър Ненчев запозна премиера отново със състоянието на българските Военновъздушни сили, предприетите действия за ремонта на самолетите МиГ-29 и всички възможни варианти за развитието на военната авиация. Бяха обсъдени и поправките в Закона за военното разузнаване. На срещата беше постигнато пълно съгласие по всички въпроси, свързани с приемането и утвърждаването на Програмата за развитието на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020. Министър Ненчев благодари на премиера за изразената съпричастност към проблемите на сигурността и състоянието на Българската армия. Двамата потвърдиха готовността си да продължат да работят заедно и в синхрон за реализиране на отбранителната политика на правителството."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews