Радан Кънев защити Ненчев: "Радев не е първият, нито последният"

Ивайло Анев Последна промяна на 01 октомври 2015 в 13:34 2865 9

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев защити министъра на отбраната, излъчен от Блока, Николай Ненчев въпреки множеството критики към работата му и въпреки че действията му доведоха до днешната оставка на командира на Военно-въздушните сили генерал-майор Румен Радев.

"Правилната, смелата и вярна отбранителна политика е много по-важна от съдбата на един отделен офицер. Нито е първият, нито е последният", заяви Радан Кънев.

Според него Ненчев е показал ниво на "независимост и загриженост" за състоянието на българската армия и съвместимостта ù със силите на НАТО, а политиката му била "изключително вярна".

Друг бе коментарът на ген. Михо Михов, депутат от АБВ и бивш началник на Генералния щаб на Българската армия. „Явно, че днешното му решение не е взето спонтанно и емоционално“, каза ген. Михов. По думите му ген. Радев е загрижен за своите пилоти, за своите техници. „Той е страдал“, обяви Михов.

По думите му Радев е мотивирал оставката си с непоследователна държавна политика по отношение на съхраняването и развитието на бойната ни авиация.

„Не бих могъл да кажа нещо повече освен като по-възрастен да кажа – „да, това е мъжко поведение”.

„Това не означава, че оставката е приета или ще бъде приета. Това не означава, че той днес е абдикирал. Напротив, убеден съм в неговия стоицизъм и отговорност“, заяви още Михов.

По думите му този рапорт е много сериозен сигнал за това, което представлява днес нашата авиация, и как е водена през последните няколко години от няколко правителства.

От БСП също коментираха оставката на генерал-майор Радев.

„Не съм запознат с мотивите за оставката, но това не ни изненадва с оглед случващото се в Българската армия и в частност във ВВС“, коментира говорителят на Столетницата Атанас Мерджанов.

По думите му решението на ген. Радев може да се дължи на вчерашното предложение на военното министерство чужди самолети да могат да пазят въздушното ни пространство.

„Генерал Радев е един подготвен, опитен командир, който се отнасяше с грижа към своите подчинени и техниката. Неговото напускане ще се отрази много тежко на военно въздушните сили“, категоричен беше Мерджанов.

От ДПС обявиха, че първо искат да чуят мотивите на ген. Радев и след това ще коментират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2015 в 00:03

Не съм съгласен за един генерал от въоръжените ни сили да се говори така. Радан Кънев явно няма много мозък в главата след като говори с такова неуважение към един генерал от Българската армия. Срамота е! Военните биха си дали живота за страната, а политици като Кънев едва ли ще хванат оръжие за да ни защитават, по-скоро ще искат някой друг да ги пази тях. Политик всеки може да стане но генерал не може всеки. Кънев не е никакъв лидер, щом си позволява да говори така, явно се мисли за много велик. Генерала си подаде оставката като човек с чест, а Кънев постоянно плаши гаргите че правителството може да падне и нищо не прави.

01.10 2015 в 22:49

Раданчо направи грешка, като реши, че Редев е прост някой си. Радев е доста по човек на америнаците от палячото на снимката, а освен това има и гръбначен стълб и централен мозък.

01.10 2015 в 19:00

По общо погледнато и Ненчев не е нито първия нито ще е последния некадърник упражнявал се като министър.
А за Радан нямам спомен дали това му е първия мандат като депутат, но съм сигурен, че за няколко избора напред ще му е последен.

01.10 2015 в 15:26

Агенция „Фокус”. "Радев /от ГЕРБ, не генерала/ отхвърли твърдението военната ни авиация да е приземена. Според Радев има повече от 20 промени в закона, но те трябва да произтекат след приема на Програмата за развитие на отбранителните способности 2020, одобрена от МС вчера, след нея да се приеме за План за развитие на въоръжените сили и едва след това да се направят на база на това съответните промени в закона и да се качат на сайта."

Та къде, викате, е защитата на Радан? Щото не можах да вдена кое от казаното прилича на аргумент.

01.10 2015 в 15:05

Започвам сериозно да мисля, че Радан е идиот, в смисъл умствено недоразвит.
Досега не е пропуснал случай да стане за смях, след това фундаментално изказване, оставката беше оттеглена след разговор с Борисов.
Явно Радан е назначен за телевизионен и фейсбук шут на управляващата коалиция.

01.10 2015 в 15:04

Започвам сериозно да мисля, че Радан е идиот, в смисъл умствено недоразвит.
Досега не е пропуснал случай да стане за смях, след това фундаментално изказване, оставката беше оттеглена след разговор с Борисов.
Явно Радан е назначен за телевизионен и фейсбук шут на управляващата коалиция.

01.10 2015 в 14:49

Малкият Мук какво се прави на интересен?!? Ненчев е абсолютно неадекватен министър на отбраната. Както, между другото, и другият "реформатор" - Лукарски.

01.10 2015 в 14:09

""Правилната, смелата и вярна отбранителна политика е много по-важна от съдбата на един отделен офицер."

Радан Кънев е поредния помияр продал избирателите си за кинти,постове,служби и прочее благини.

Съответно, ще гледа вече парламента по телевизията, щото на следващите избори ще получи комбинация от пръсти с преобладаващ среден..

01.10 2015 в 14:05

За разлика от хора като Радев,чийто брой е определено ограничен,в редиците на РБ броя на боклуци и службогонци като Кънев и Ненчев(особено като него) е неограничен.Така че,свикваме...