Борисов: ДСБ са в управлението, ако искат да са опозиция - да напуснат РБ

OFFNews 18 март 2016 в 17:28 4598 23

Премиерът Бойко Борисов все още приема ДСБ за част от управляващата коалиция, въпреки че те в края на миналата година обявиха, че минават в опозиция.

"Бих призовал и ДСБ и ГЕРБ да спрат да улесняват дотолкова опозицията и да спрат да изпращат сигнали за нестабилност, защото това на никого не помага", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

На въпрос дали това означава, че все още приема ДСБ като част от управляващата коалиция Борисов отговори: "Абсолютно правилно, защото те са в управлението. Самите те декларираха на конференцията си, че са неразривна част от Реформаторския блок и няма да излизат от него, а до ден днешен аз имам подписано коалиционно споразумение с РБ. Или трябва да деанонсират това споразумение и да кажат "ние вече не сме в РБ", или ние ги приемаме за част от управлението".

Той каза още, че няма проблем в това, че ДСБ има хора на различни позиции в управлението на страната, а в това, че не партията не иска да носи отговорност за тях.

"Нито един от тези хора аз не искам да си отива и нито един от тях няма да бъде принуден да си отиде само заради това, че е симпатизант на дадена партия. Това е все едно да си от "Левски" или от ЦСКА или от "Лудогорец" и заради това да не ти дават възможност да реализираш професионалните си качества. Не е честно само когато имаш хора във властта да не искаш да носиш отговорност за тях, а друг да я носи. Аз съм готов и за тях да нося отговорност, но не е честно", каза още Борисов.

Той коментира и днешното изказване на ген. Атанас Атанасов, че вчерашната декларация на депутатите от ГЕРБ е "евтин театър" с думите: "Аз не искам да влизам повече в полемика с хора, които дори не са ми на нивото. Има си депутати там - да се разправят по цял ден. Прекрасно го познавам Атанасов десетки години вече, така че няма смисъл да го коментирам. Така е преценил - така е казал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!