Quantcast

Борисов: ДСБ са в управлението, ако искат да са опозиция - да напуснат РБ

OFFNews Последна промяна на 18 март 2016 в 17:28 3842 23

Премиерът Бойко Борисов все още приема ДСБ за част от управляващата коалиция, въпреки че те в края на миналата година обявиха, че минават в опозиция.

"Бих призовал и ДСБ и ГЕРБ да спрат да улесняват дотолкова опозицията и да спрат да изпращат сигнали за нестабилност, защото това на никого не помага", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

На въпрос дали това означава, че все още приема ДСБ като част от управляващата коалиция Борисов отговори: "Абсолютно правилно, защото те са в управлението. Самите те декларираха на конференцията си, че са неразривна част от Реформаторския блок и няма да излизат от него, а до ден днешен аз имам подписано коалиционно споразумение с РБ. Или трябва да деанонсират това споразумение и да кажат "ние вече не сме в РБ", или ние ги приемаме за част от управлението".

Той каза още, че няма проблем в това, че ДСБ има хора на различни позиции в управлението на страната, а в това, че не партията не иска да носи отговорност за тях.

"Нито един от тези хора аз не искам да си отива и нито един от тях няма да бъде принуден да си отиде само заради това, че е симпатизант на дадена партия. Това е все едно да си от "Левски" или от ЦСКА или от "Лудогорец" и заради това да не ти дават възможност да реализираш професионалните си качества. Не е честно само когато имаш хора във властта да не искаш да носиш отговорност за тях, а друг да я носи. Аз съм готов и за тях да нося отговорност, но не е честно", каза още Борисов.

Той коментира и днешното изказване на ген. Атанас Атанасов, че вчерашната декларация на депутатите от ГЕРБ е "евтин театър" с думите: "Аз не искам да влизам повече в полемика с хора, които дори не са ми на нивото. Има си депутати там - да се разправят по цял ден. Прекрасно го познавам Атанасов десетки години вече, така че няма смисъл да го коментирам. Така е преценил - така е казал".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2016 в 18:48

Иван55, друго си е всички вкупом да сипят плюсове за Боцето, нали? Един е Той! Един език говори! Една книга е прочел! Единствено той! Единственият! Как не ги е срам да му слагат минуси, простаци ньедни! Това е само щото му завиждат! Я виж къв бицепс има, обича природата, магнолиите! И Самсунг са му спонсори!

19.03 2016 в 12:59

Жалки ДСБ-тролове!
Пишат си плюсове и сипят кофи с помия, убиват с минуси всички другомислещи.

НЯМА да спечелите изборите за Президент с кал по сайтовете.
НЯМА да промените останалите, понеже ги тероризирата тук.
НЯМА такива "демократи" унищожители на другомислещите!

19.03 2016 в 11:51

Всички здрави сили на Партията-майка и всички частни медии по призив на агент Гоце и агент Сава в атака срещу ДСБ ! Ще повдигат завесата на Задкулисието ни ? Ще искат разследване на КТБ и на обществените поръчки ? Ще искат радикално реформиране на сектор Сигурност и правораздаван ? Ще клатят статуквото ни ? Да ги смажем, докато е време !

19.03 2016 в 11:12

Eеее, прекали вече Боце!Може да даваш акъл на тия, дето ги събираш от магистралите за министри.
Явно политиката на ДСБ е в правилна посока щом са тези истерии от 2 дни.
А Цвета Караянчева, вместо да бълбука, да вземе да се среши, че е смешна с тази кошница на главата, както и другите от кокошарника...

19.03 2016 в 05:09

Какво му е шизофреничното една партия от коалицията да е против нещо, бе тъпир авторитарен?

18.03 2016 в 22:28

Ха-Ха!

18.03 2016 в 21:04

ДСБ продължават да причиняват гърчове.

"ДСБ торпилира отмяната на мониторинга над България"
Прас Прес квичи на заклано

http://m.trud.bg/Article/c/5367397

18.03 2016 в 20:58

Или трябва да деанонсират това споразумение и да кажат "ние вече не сме в РБ", или ние ги приемаме за част от управлението.
Зарът е хвърлен. В ДСБ знаят добре това, искат веднага да се оттеглят- но не са готови да си признаят няколко очевидни провала:
1. Провалът на проекта РБ- резултата от секс с Кунева и Вълчев винаги предизвестява името на детето на Червената шапчица- то ще си се казва Вълко Червенков и това е;
2. Провалът на Москов- в абсолютната му несъстоятелност на "реформатор" се оглежда чудесно образа на евнух в публичен дом- знае какво точно да направи, но той нищо лично не може да свърши;
3. Провалът на Ненчев- армията ни ту е на границата, ту е пред общежитията, ту е на учения с 55 участника, ту лети с гъските на юг- вместо със самолети;
4. Провалът на съдебната реформа. Тук метафорите са толкова неуместни, колкото и оправданието на келнера за вмирисаната есетра от "Майстора и Маргарита"- "Рибата е втора прясност, Ваша светлост, имаме си документ за това."
Радане???...

18.03 2016 в 20:42

А защо тези които измениха на реалната съдебна реформа не напуснат РБ и не отидат в герп? Защо ДСБ да напуснат създадения от тях Реформаторски блок при положение че със същата сила може да се каже че блокът е в опозиция след като процентно ДСБ имат повече избиратели от общия сбор на останалите партии? То малко звучи като ДПС щом ни управляват защо не приемат членовете на герп, а се водят опозиция

18.03 2016 в 19:58

Ма то между "гей" и "педал" има разлика. И защо изобщо е тая хомофобия бе? Омерзен съм.