Quantcast

ДСБ: ГЕРБ иска да напуснем РБ, за да може Цветанов да го овладее

Симона Костадинова Последна промяна на 18 март 2016 в 15:49 4364 12

Поведението на ГЕРБ цели да накара ДСБ да напусне Реформаторския блок (РБ), за да може той да бъде овладян от Цветан Цветанов.

Това заяви пред журналисти депутатът от ДСБ Вили Ликов.

"Тази декларация на ГЕРБ и поведението на ГЕРБ е финала на една политика, която те водеха в последните месеци по отношение на ДСБ с цел да ни принудят да напуснем РБ. Цялата медийна атака, която се водеше последните месеци преди Националното събрание, имаше за цел напуснем РБ, за да бъде той лесно овладян от Цветан Цветанов", каза Лилков.

Според него декларацията има и друга цел - да предупреди останалите партии в РБ какво ги чака, ако решат да последва ДСБ и минат в опозиция.

На въпрос дали хората от ДСБ, които са във властта, ще си подадат оставките и дали партията ще мине наистина в опозиция Лилков отговори: "Мисля, че всеки, които е прочел резолюцията на Националното събрание, е разбрал, че ние сме в опозиция".

Лилков подчерта, че ДСБ е призовала членовете си да напуснат ръководните си постове в държавата още през декември 2015 година. Той не отговори дали това означава, че те са отказал да напуснат позициите си.

На въпрос защо тези хора не са изключени от ДСБ Лилков отговори: "Изключването става с решение на неговата партийна организация и с решение на Арбитража. Досега общинските организации, в които членуват тези хора, не са предприели съответните стъпки".

Лилков каза още, че решението дали Москов ще подаде оставка, или не, е само негово и на премиера Бойко Борисов.

Депутатът каза още, че в декларацията на ГЕРБ има много неточности и много хора, които са в списъка, отдавна не са членове на ДСБ. "Например Христо Ангеличин вече не е член на ДСБ, както и много други хора, които са описани - те отдавна не са членове на ДСБ", каза той.

Лилков коментира и вчерашното изказване на здравния министър и член на ДСБ Петър Москов, че не е бил поканен на Националното събрание на партията, което се проведе в неделя: "Петър Москов и всички наши членове, които имат право да присъстват, бяха поканени".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2016 в 10:27

Законите са еднакви за всички. Промени няма.

19.03 2016 в 18:38

Kак така Стоил Яков от неизвестен дребен бизнесмен от Петрич, занимаващ се с „оранжерии и консултантска дейност“, изведнъж става председател на борда на директорите на „Терем”?

Съвсем случайно Стоил Яков е лидер и основател на структурата на ДСБ в Петрич, съответно виден деец на партията. Разследван е за участие в престъпна група за организиране на черно тото през 2011 г. заедно с бившия футболен национал Георги Бачев и други хора на Иван Костов, включително Димитър Стойчев, който е член на ръководството на ДСБ в Благоевград.

Вуйчото на Яков е известният седесар от миналото Иван Будимов, който пък беше шеф на митница Кулата при управлението на ОДС, а хотел „Елит“ на брат му Петър Яков в Банско, е едно от предпочитаните места за отдих на Иван Костов.

След като Стоил Яков е назначен на поста председател на борда на директорите по предложение на Радан Кънев, който изобщо не крие това, целият борд на директорите е сменен: уволнени са 15 души – сред тях са юристите на хол

19.03 2016 в 13:01

Жалки ДСБ-тролове!
Пишат си плюсове и сипят кофи с помия, убиват с минуси всички другомислещи.

НЯМА да спечелите изборите за Президент с кал по сайтовете.
НЯМА да промените останалите, понеже ги тероризирата тук.
НЯМА такива "демократи" унищожители на другомислещите!

19.03 2016 в 11:53

Всички здрави сили на Партията-майка и всички частни медии по призив на агент Гоце и агент Сава в атака срещу ДСБ ! Ще повдигат завесата на Задкулисието ни ? Ще искат разследване на КТБ и на обществените поръчки ? Ще искат радикално реформиране на сектор Сигурност и правораздаван ? Ще клатят статуквото ни ? Да ги смажем, докато е време !

18.03 2016 в 23:14

до тоя клоун под мен използвал ника ми от комплексарщина.

Чичка ти не забелязваш ли че глупаците от герп генерират ежедневно простотии и лъжи и ги раздуват по своите медии и тия на ДПС за да изместват фокуса от важните теми като опита за спиране на мониторинга, проваленото разследване на ктб, липсата на отговор защо всички обществени поръчки са към дпс, защо има над 4000 служители на дпс на ключови постове в различни сфери и т.н. и т.н.! Летвата е позорно ниска - дори и журналист незнаещ чужд език като Дудука може да ни стане премиер след човек без образование с прякор Тиквата. Нали ако Кънев си мълчи ще остават съмнения... друг е въпросът че от герп са толкова тъпи че му правят безплатно ПР.

18.03 2016 в 20:33

Всичко е театрален пияр на Радан, за да е всеки ден по медиите.
Като не му се отвори парашута и разбра, че няма шанс да го изберат за лидер на РБ,

сега се натиска и се бори за поне 300 000 гласа да стане

ПРЕЗИДЕНТ!

18.03 2016 в 20:30

Колко са ПРОСТИ ДСБ-арите!
Като изгоните СДС и ДБГ, с кого ще останете - с Корман и с посадената коса на Ненчев? Така няма да имате НИКОГА кворум.
Може да вземете и старата мома-комунистка Тянето,
може и тариката-милионер Кадиев,
може даже и с Местан

та да сте "АВТЕНТИЧНОТО" ДЯСНО!

Е, тогава със сигурност ще спечелите изборите, ще имате 121 депутати, за да управлявате сами!

18.03 2016 в 16:20

"ДБГ и СДС на Кунева и Лукарски вън от Реформаторския Блок"

Ама как така 'вън'? Сам Раданът ги покани заради субсидията на Меги и даже напъди зелените и хубавото Наде.

Няма вече 'вън', като си поръчал, плащаш. Както казват десните (питай чесъна), безплатна субсидия няма.

18.03 2016 в 16:17

разхлабени курвички сте сектантите от десейбето.
не напускате, щото няма да има "провизии", няма да има партийна субсидия, затова не напускате. Захапали сте я в мъртвешка хвапка, с винкел не може да ви разтворят устата.
Ей това е цялата истина.

18.03 2016 в 16:11

Вили, вили, вили, вили... Реформаторският блок е отдавна овладян, до степен, че половината ДСБ барабар с Радана не поискаха да излязат от него онзи ден, защото това значи излизане от достъп до кльопачката.