ДСБ: ГЕРБ иска да напуснем РБ, за да може Цветанов да го овладее

Симона Костадинова 18 март 2016 в 15:49 5089 12

Поведението на ГЕРБ цели да накара ДСБ да напусне Реформаторския блок (РБ), за да може той да бъде овладян от Цветан Цветанов.

Това заяви пред журналисти депутатът от ДСБ Вили Ликов.

"Тази декларация на ГЕРБ и поведението на ГЕРБ е финала на една политика, която те водеха в последните месеци по отношение на ДСБ с цел да ни принудят да напуснем РБ. Цялата медийна атака, която се водеше последните месеци преди Националното събрание, имаше за цел напуснем РБ, за да бъде той лесно овладян от Цветан Цветанов", каза Лилков.

Според него декларацията има и друга цел - да предупреди останалите партии в РБ какво ги чака, ако решат да последва ДСБ и минат в опозиция.

На въпрос дали хората от ДСБ, които са във властта, ще си подадат оставките и дали партията ще мине наистина в опозиция Лилков отговори: "Мисля, че всеки, които е прочел резолюцията на Националното събрание, е разбрал, че ние сме в опозиция".

Лилков подчерта, че ДСБ е призовала членовете си да напуснат ръководните си постове в държавата още през декември 2015 година. Той не отговори дали това означава, че те са отказал да напуснат позициите си.

На въпрос защо тези хора не са изключени от ДСБ Лилков отговори: "Изключването става с решение на неговата партийна организация и с решение на Арбитража. Досега общинските организации, в които членуват тези хора, не са предприели съответните стъпки".

Лилков каза още, че решението дали Москов ще подаде оставка, или не, е само негово и на премиера Бойко Борисов.

Депутатът каза още, че в декларацията на ГЕРБ има много неточности и много хора, които са в списъка, отдавна не са членове на ДСБ. "Например Христо Ангеличин вече не е член на ДСБ, както и много други хора, които са описани - те отдавна не са членове на ДСБ", каза той.

Лилков коментира и вчерашното изказване на здравния министър и член на ДСБ Петър Москов, че не е бил поканен на Националното събрание на партията, което се проведе в неделя: "Петър Москов и всички наши членове, които имат право да присъстват, бяха поканени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!