Борисов бил против задължителното гласуване, депутатите му - не (видео)

Премиерът не искал да има и забрана за къмпингуването

ОFFNews Последна промяна на 13 март 2016 в 14:14 5751 12

"За задължителното гласуване съм изконно против, но нашата парламентарна група подкрепя патриотите, така както те, когато поискаме ние, са длъжни да ни подкрепят. Сигурно не със всичко са съгласни."

Това каза премиерът Бойко Борисов след форума „Предприемачеството – двигател за развитие на България“, който се проведе в Хасково. Той коментира предложението на ПФ за въвеждане на задължително гласуване, което беше прието на първо четене тази седмица.

Борисов обясни, че същото било и по темата със забраната за къмпингуване, но по думите му това е решение на парламента.

„По същия начин е и за къмпингуването. На мен не ми пречи къмпингуването. Цветанов ми е свидетел, че му казах: „Направете само да си чистят, след като къмпингуват. Това да бъде задължително. Седнете, срещнете си и го направете”. Той ми каза, че Зеленогорски и другите настояват това да се приеме, както и част от кметовете, които са по морето”, обясни премиерът, цитиран от "Фокус".

„Не мога за всяко нещо да излизам и да се карам пред парламента. За това имаме партньори –, Реформаторки блок, АБВ, патриоти. Това мога да им кажа”, допълни той. 

Минути след като Кънев заяви, че ДСБ е алтернатива на ГЕРБ, премиерът коментира, че партията му няма конкуренция в дясно.

"Курсът ни е категоричен и посоката ни е правилна. Имаме абсолютна подкрепа от евроатлантическите партньори. Няма да поглеждам нито настрани, нито назад", заяви Борисов.

Той коментира и темата за електронните чипове в личните карти:

„Личната карта в момента няма електронен носител и в закона не е записано че трябва да има. А закона, който трябва да приеме парламента – 6 и 7 параграф третират, че вече в личните карти има електронен носител. Ако Комисията и парламентът върнат решението, Комисията ще се събере и ще каже, че ще бъдат приети тези два параграфа. Но, това означава да ги накарам да направят нещо, което не кореспондира с днешния закон. Затова ние казваме: за да приемем този закон, за да е юридически чист, го приемаме без тази два параграфа, но едновременно с него внасяме допълнителен текст, в който се казва, че в документът за самоличност трябва да има електронен идентификатор“, посочи Борисов.

Премиерът подчерта, че електронният идентификатор наистина улеснява живота, защото чрез това второ ЕГН може да се прави всичко. „С него може да пътуваш, да теглиш пари, ще бъдат улеснен достъпът до администрацията. Дали ще е пръстов отпечатък, зеница на окото, трябва в дебат да се намери най-оптималния вариант“, каза още Борисов.

По думите му слуховете относно конфликт между Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова са абсолютни спекулации. „Няма тема, че депутатите искат да ме блокират. Цветанов е против Бъчварова и иска да и седне на стола - няма нищо такова. Няма такъв конфликт и това няма да го допусна“, заяви Бойко Борисов. Той призова всички важни решения в сектор „Сигурност“ да бъдат взимани чрез консенсус.

Той благодари на парламента и лично на Росен Желязков, че не е бил избран състав на КЗК.

„Тези, които го атакуват, говорят с мен и казват, че според тях Росен има прекрасни качества, но го съсипаха. Нека сега си проведат процедурата. Ние не можем повече да понасяме да се упражняват на наш гръб. Хубавите неща ги прави ние, защото сме поели ангажимент пред хората, които са ни избрали, но защо не е правено преди“, каза Бойко Борисов.

Ето и видео от изказването на премиера:

Не случайно казах за задължителното гласуване, че съм изконно против, но нашата парламентарна група подкрепя патриотите така, както те са длъжни да ни подкрепят, когато поискаме ние. Сигурно не с всичко са съгласни. По същия начин е и за къмпингуването. Казал съм на Tsvetan Tsvetanov да направят закона така, че хората, които къмпингуват, след това сами да си чистят, защото общините се оплакват. Това да бъде задължително. Цветанов ми каза, че Найден Зеленогорски и другите настояват това да се приеме, както и част от кметовете, които са по морето. Не мога за всяко нещо да излизам и да се карам пред парламента. Затова имаме партньори – Реформаторки блок, АБВ, патриоти. На мен къмпингуващите не ми пречат.

Публикувахте от Бойко Борисов в 13 март 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 16:08

Хайде пак се прави на тарикат! А бе, ние на такива зевзеци ли приличаме, че такива селски тарикати се опитват да ни манипулират по толкова баламски начин? Той бил сега и против задължителното гласуване, ама виж ти нещо му пречело да застане на тази си позиция. А бе в тази държава на всеки овластен нещо му пречи да застане на страната на правдата и затова сме на този хал. Оправдания на които и децата няма да повярват, но за учудване простия български народец се връзва. Няма как за 50 кинта да ме накараш насила да гласувам, когато няма за кого. Вие ще трябва да се водите по волята на народа, а не народа по вашата воля. Ще вършите дела, които да накарат народа сам да дойде да ви гласува за вас, а не обратното. По тази логика аз ще искам закон, който да задължи всички задължително да дойдат и да си купят по нещо от моя магазин, независимо дали им харесва или не. Иначе глоба! Криворазбраната "демокрация"!

14.03 2016 в 02:28

Mutra...BOKLUK

13.03 2016 в 21:32

@BG, коментар 07.
По принцип лицемерното поведение на Борисов иска да ти каже, че живеем в парламентарна република. Иначе казано, парламентът решава. Е, той удобно забравя, че е шеф на партията, която управлява парламента. Точно това е шизофренното. Борисов е най-обикновен манипулатор. Така или иначе, Борисов и ГЕРБ, вече са се "сурнали" по нанадолнището. Само и единствено благодарение на Цветанов и местните им структури по-бавно ще ги застигне съдбата на НДСВ. Но е неизбежно!

13.03 2016 в 20:31

Всеки политикан говори различно - харесвайте си някое изказване и гласувайте за партията, не слушайте какво говорят останалите... Съвсем идиотски стават нещата, особено с напъните на Боко да се прави на Соломон, та всички да са доволни и да го обичкат.

13.03 2016 в 18:45

Всички българи са мъртви.Има само един регион наречен Вулгария която се намира в северна България ,някога управлявана от Вулгар-латинците като Йоан Калоян който управляваше Вулгарската империя ,нарична от тъпи хора "Втората Българска Империя"
Северна България принадлежи на Румъния,а Южна принадлежи на Гърция

13.03 2016 в 18:30

Значи министър-председателя на Република България е ПРОТИВ ДВА ЗАКОНА да бъдат въведени, но въпреки това, те ще бъдат въведени. ТОВА КАК СЕ НАРИЧА ?! Шизофрения е меко казано..

13.03 2016 в 16:31

Всеки народ си заслужава министър-председателя.

Нашият е прост щото и ние сме прости.

13.03 2016 в 15:51

Каквото кажат Цвъцето и Лъчо Мозъка - това става; Боко е за парлама вече!

13.03 2016 в 15:26

Какво задължително гласуване, бе, тикво проста?! Първо, писна ми да налагате задължения, второ доказано тук няма един читав, за когото да се гласува, трето няма значение как се гласува, а Цецо как брои и четвърто - какво правим с партийната субсидия, която е на глас?! Като увеличите изкуствено броя гласове в различни посоки, какво правим със субсидията, която и без това е поне 10 пъти по-висока от нормалната по абсолютна стойност, а като се увеличи и количеството разпределени гласове, щото вие и невалидните бюлетини си ги разделяте пропорционално...

Отдавна не сте за панделата, а за стълбовете на Цариградско.

13.03 2016 в 14:58

Айде пак доброто и лошото ченге, прекалено банални и прозрачни.