Quantcast

Борисов: България може да служи за пример с разумната фискална политика на правителството

Премиерът проведе телефонен разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен

OFFNews Последна промяна на 13 юни 2020 в 21:31 2420 6

Снимка gov.bg

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщават от правителствената пресслужба.

Двамата са обсъдили предложението на ЕК за следваща Многогодишна финансова рамка (МФР) за периода 2021-2027 г. и инструмента „Следващо поколение ЕС“, създаден от ЕК за възстановяване от кризата, породена от коронавируса. Това са двата компонента на Плана за възстановяване на Европа, който ЕК представи на 27 май 2020 г.

Премиерът Борисов е благодарил за "огромната работа, която ЕК е извършила за изготвянето на Плана, тъй като в настоящата ситуация е много трудно да се изготви балансирано предложение в контекста на настъпилите предизвикателства поради COVID-19".

„Считаме, че предложението на Комисията за Плана за възстановяване на Европа е изключително балансирано и напълно го подкрепяме“, заяви министър-председателят.

По видеоконферентна връзка идния петък лидерите от Европейския съвет ще обсъдят предложението на ЕК.

Борисов е на мнение, че в МФР по балансиран начин са определени средствата, отделени за Кохезионната политика, за Общата селскостопанска политика, за сигурност и миграция, за Фонда за справедлив преход.

Премиерът е информирал председателя на ЕК за напредъка на България по присъединяване към Валутния механизъм II и към Банковия съюз.

Министър-председателят е подчертал, че "разумната фискална политика на правителството е сред постиженията, с които страната ни може да се гордее и да служи за пример".

По думите му именно финансовата стабилност и дисциплина са сред основните причини България да успее да посрещне в добра кондиция кризата от COVID-19 и да реагира с бързи здравни и социално-икономически мерки в подкрепа на хората и бизнеса.

Инструментът „Следващо поколение ЕС“, който е един от акцентите в разговора на Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен, се състои от 3 стълба: подкрепа за държавите членки за инвестиции и реформи, засилване на икономиката на ЕС чрез стимулиране на частните инвестиции и извличане на поуки от кризата. В последния стълб е заложено да има засилване на общия европейски механизъм за гражданска защита, нова отделна програма „Здраве“, както и подсилване на програмата „Хоризонт Европа“, която се занимава с финансиране на жизненоважни научни изследвания.

В хода на разговора са дискутирани и предлаганите от ЕК три предпазни мрежи – инструментът Шуър (SURE), инструментът за подкрепа срещу пандемията към Европейския стабилизационен механизъм и Паневропейския гаранционен фонд към Европейската инвестиционна банка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

950

6

ПЪРВОСТЕПЕННИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ
http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=749:im&catid=29:2010-04-24-09-14-13&It emid=61
-
https://www.pz-topnews.bg/wp-content/uploads/2020/06/BASA-950K-3-110-1-Aleksandar_Stamboliyski_in_Paris_1921_cropped .jpg
14 юни 1923 г. – убит е Александър Стамболийски
-
https://www.pz-topnews.bg/2020/06/14/14-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-1923-%D0%B3-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82-%D0%B5-%D0%B0%D0%BB% D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D1%80-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA/
-
ПОКЛОН ПРЕД ДЕЛОТО НА АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИИСКИ, И ЗАГИНАЛИТЕ В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ГЕРОЙ ОТ ЮНСКИТЕ И ЮЛСКИ ВЪЗТАНИЯ, СЕПТЕМВРИИСКОТО ВЪЗТАНИЕ 1923 ГОДИНИ И СТОТИЦИТЕ УБИТИ ЗЕМЕДЕЛЦИ И КОМУНИСТИ ОТ ЦАРСКИТЕ ХОРА … !
Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
14 юни 2020 - http://www.stefan-tcholakov.eu/

.............

950

5

бойко БОРИСОВ, ДАЛИ ЩЕ НАЕБЕ ТАЗИ ДЕТО СЕ Е СНИМАЛ С НЕЯ ПРЕД ЕЛЕНА ЙОНЧЕВАТА СЪЩА ЗА ГОСТИ ? - ПРОСТО ПИТАМ ДА СЕ УЧА - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ЕТО И СТЕНОГРАМА ОТ РАЗГОВОРА НА БОРИСОВ:
https://youtu.be/pSYZxHoe8ZQ
Б.Б.: Цвета да каже: „Аз съм проста кърджалийска пут*а“
„Да. Да, разбира се. Не. Не, не, не – писмено не. Ъъъъ, Цвета… Просто Цвета да каже „аз съм проста кърджалийска пут*а и не мога да права разлика между масово изтребление и геноцид. Съобразете се с мойта простотия и така. Това не е спешно да ме търсите. Спешно , неспешно, това е… Просто, казва си, че е проста жената, и си…“. Борисов говори доста бавно, като заваля думите, личи си че е пиян.

1810

4

Пенчо бре

14.06 2020 в 10:16

Така си е - балансирано, стабилно, предвидимо, сигурно!
Само дето не всички вярват. Вчера говорих с един заможен чужденец, с бизнес в България за продажба на имот. Човекът ми каза: Виж какво става! Не знам утре дали няма да им хареса бизнеса ми. Не знам защо се сещам за друг политик с подобни характеристики...

"Иди Амин е възпитан от майка си, за която се смята, че е знахарка. Бъдещият диктатор получава ниско образование. През 1941 г. за кратко посещава мюсюлманско училище в Бомбо, където изучава Корана. Въпреки това остава неграмотен до края на 1950-те години. Говори нелошо езиците суахили и нуби."

16101

3

order

14.06 2020 в 09:41

Живеем в рая - крайно време е да се примирим.....
И о, чудо! Тук и сега светът е свидетел как в България се обединиха всички теории и утопии на отминалото време и се превърнаха в действителност. Борисов, а от двете му страни Цацаров, Пеевски, Доган, Гешев, „портмонето“ Горанов, Заю Баю-Нанков, Севи, „кърджалийската тъпа п…а“, Биков, Харизанов и още неколцина гении на прогреса постигнаха това, което човечеството мечтае от хилядолетия – рая! И няма земна и извънземна сила, компромати, доказателства за корупция, документи за кражби и измами, незаконни имения, снимки, есемеси, аудио и видео записи, къщи в Барселона, сметки в чужди банки, говноморие и бетономорие, изпрани пари, престъпления и прегазена Конституция, които могат да отклонят от магистралния път водачите на нацията. Бащите на нацията!

https://mobile.frognews.bg/article/197977/

11508

2

Бухльо

13.06 2020 в 22:46

Разумна фискална политика - не събираме акциза на пещерняците, ДДС-то го пипаме, въпреки че минфинът е против, теглим кредит след кредит...дали е разумна?
А дали е политика?

-1784

1

ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

13.06 2020 в 22:08

Едва ли е останал човек в държавата, който да не е убеден, че Премиера не може да диша, без да лъже.