Борисов: Ако не бяхме паднали от власт, "Южен поток" отдавна щеше да се строи

OFFNews Последна промяна на 09 октомври 2015 в 16:34 3950 6

Борисов: Ако не бяхме паднали от власт,

Снимка МС

Истински съжалявам, че предишното правителство провали проекта „Южен поток”, защото можехме да го направим. Това каза премиерът Бойко Борисов в Силистра по време на церемонията по завършване и въвеждане в експлоатация на газопровод високо налягане и АГРС -Силистра, съобщава „Фокус”.

„Искам да направя една малка ретроспекция за провала на един действително добър проект за България – Южен поток, който отдавна щеше да се строи, ако не бяхме паднали от власт. Помните ли как цената му стана 3 млрд. лв.?”, заяви Борисов. Той сравни „ Южен поток” с газопровода АГРС–Силистра, чиято цена е близо 25 млн. лв.

„80 км с тръбите е 24 млн. лв., разделете го и ще видите колко струва един газопровод и дали струва толкова, но в своята алчност тези хора провалиха проекта”, коментира Борисов. „Истински съжалявам, че провалиха този проект, защото можехме да го направим. Ако е нужно може да инвестираме, и когато е 100% държавно, след това ползите да са държавни.Много ме е яд, че така са дали навремето ТЕЦ „Марица” 1 и ТЕЦ „Марица” 3 – със своите пари да ги изградиш и да ги подариш. Така ме е яд, че тогава не съм бил премиер, защото държавата е могла по същия начин да си модернизира ТЕЦ Марица 1 и ТЕЦ Марица 3 и сега да не плащаме по 700-800 млн. лв. , които на година излизат от България”, заяви премиерът.

„Ако не бях спрял и на „Уестингхаус” 7-ми реактор, още 20 млрд. лв. щеше да търси България – това, което Стойнев подписа, но страхливо прехвърли на моето правителство. Това беше година и половина. Със своето бездействие и некомпетентно управление, дават възможност нашите резултати да са много видими”, каза още Бойко Борисов.

Докато ние управляваме газопреносната и компресорната мрежа ще бъде 100% държавна, заяви Борисов.

По думите му с въвеждането на газопровода в експлоатация ще се газифицира не само Силистра, а и Дулово, Алфатар, Тервел.

Докато ние управляваме газопреносната и компресорната мрежа ще бъде 100% държавна. Между 150 и 200 млн. лв. всяка година инвестираме в компресорни станции. Само след няколко дни пускаме на Ихтиман най-модерните компресори, до края на годината правим две реверсивни супер модерни компресорни станции на турската граница, каза още Борисов.
Премиерът използва случая и поздрави присъстващите от председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с когото се срещнаха във Варна като посочи, че той дава България за пример - като държава в региона, която генерира стабилност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2015 в 20:14

Този царвул Борисов така и не разбра, че патоци няма да има.

09.10 2015 в 18:37

Дрън-дрън-БУДАлизми!

09.10 2015 в 18:01

Говори глупости, проблемът с ЮП е, че планът на Путин за него беше да държи всяка страна на отделен кран, а изискванията на ЕС са точно наопъки, еднакви условия за всички купувачи.

С какви аргументи, ако не беше се самопаднал, Бойко щеше да убеди Путин да кандише на условията на ЕС или, обратно, ЕС да се съгласи с тактиката на Путин?

С други думи, зависят ли ЕС или Путин от тая торба лой и селска простотия по някакъв начин?

Такива идиотщини минават за "новина" само там, където журналята са толкова прости и от такива далечни паланки, че бай Тодор и масажиста на ушите му им се виждат европейски политически гиганти.

09.10 2015 в 17:23

Еми, прав е човекът, както го казва така е, полага огромни усилия и трябва да сме му благодарни. Да благодарим и на Стойнев, че ни спаси както акулата спасила оня, с тумор в бъбрека, щото сега може би щяхме да вием ептен на умряло.
Аре, оекенда почна - пътя, родното място, зимнината.

09.10 2015 в 16:59

благодарим ти Бащице от сърце!

09.10 2015 в 16:56

Те това е прекрасен завършек на седмицата!
Наистина ме разсмяхте с тази новина на боцко.
Благодаря ви.