Бойко Борисов: Арести на всички от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев. Орешарски пръв

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2014 в 14:41 20830 27

Бойко Борисов

Иван Искров излезе и с цялата си наглост каза: „Политиците са на ход”. Ама защо ние да сме на ход? Когато взимахте големите заплати, ние ли бяхме на ход. Премиерът взимаше 3200 лв. Те взимат 30 хил. на месец – откъде накъде? Било каквото било – вече сме други, стига с тези глупости. Арести на тези хора. Така както Цветан Цветанов го влачеха по съдилищата, трябва тези да ги видя всичките там повлачени – от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев – всичките. Орешарски пръв.

Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Аз подкрепих действията на прокуратурата, но те трябва да продължат напред, така както викаха и разпитваха Цветанов, мен, всички останали за измишльотини при това. Какви комисии имаше за Петното, за Отряд 28, за Бирата, защо няма комисии в парламента? Защо не се направят веднага комисии в парламента, да извикаме всички банкери, счетоводители, БНБ да дават обяснение в парламента защо я докараха дотук. Защо няма такива комисии”, попита Борисов.

На въпрос, ще извика ли управителя на БНБ Иван Искров да отчет в парламента Бойко Борисов каза: „Аз не мога да го извикам, но рано или късно ще бъде викан. Аз щях да подкрепя мерки и съм го заявявал, че ще го направя, но трябваше целия УС да си хвърли оставката в БНБ и в понеделник да ги сменим с нови хора, които да отидат, да извадят и да кажат защо е допуснато това. Излиза ми един Искров и ми се кара на депутатите в парламента с целия си да не казвам какво. Как ще се караш ти на депутатите, като искаш от тях да ти дадат 5 млрд. от данъкоплатците да ги вземе и да ви ги дадат, затова, че сте спали? Откъде накъде ще се караш ти или Цонев ще пази това недоразумение – Чобанов, който казва правителството не е виновно. Правителството има и вътрешен министър, който е вицепремиер”.

„Така нареченият Орешарски пряко контролира ДАНС. Знаете ли какви са заплатите в ДАНС от 3000 лева и нагоре. Къде бяха тези хора. В същото време са сменили точно на финансовото разузнаване шефа с там някакво момиче на 25 години и са „омели” всички кадри, които трябва да се занимават с това. В същото време две седмици преди това там ставаше въпрос за убийства – не някои хора да са се карали, а за убийства, поръчки, което означава, че главният секретар на МВР трябва да е разпоредил куп мероприятия на тези хора, най-малкото да ги запази и пазейки ги е щял да знае теглят ли пари, носят ли пари, крадат ли пари, какво правят. По офисите на тези фирми стоеше жандармерия, сиреч някой ги е пратил със заповед, така както стоеше ние докато строихме естакадите, бяха обсадили Общинска банка. Нали не искаха да я фалират тогава. Виждате ли колко въпроси има, на които те не искат да отговарят, а казват ГЕРБ да влезе в парламента да ни гласува 5 млрд или 3.5 млрд. Става въпрос за милиарди и ние ще се оправяме”, подчерта Борисов. Той попита, къде е комисията, къде е анализът, кои са добрите фирми по име по списък, колко струват, колко им е капиталът, могат ли да възстановят пари в бюджета след това? „Стои Чобанов и ми вика: „Правителството не е виновно”. То има огромна вина. ДАНС и МВР – огромна вина – финансово разузнаване – огромна вина. Как ще си изнесат за една година 3.5 млрд. Къде са били тези хора със заплати от милиони левове на година и БНБ, и в ДАНС и в МВР. И с цялата си наглост направиха Закон за МВР да бетонират същото това недоразумение, което е главен секретар. Виждате, какво ни дава Господ всеки ден – бури, катастрофи в държавата, наводнения, фалит, да се махнат да си отдъхне държавата”, каза още Бойко Борисов.

Той каза, че има пълно доверие на прокуратурата, на която трябва да се дава кураж. На въпрос, доверява ли се на прокуратурата, въпреки спряното дело за опита на убийство на Делян Пеевски поради липса на доказателства, Борисов заяви: „Именно тогава главният прокурор Сотир Цацаров показа, че дори, когато се направи нещо грешно, има воля и сили да излезе и каже: „Да това трябва да бъде прекратено и да се върви напред”. Да признаеш грешката е още по-голяма сила. Затова просто трябва да не им се церемони в момента – който е проспал , който е виновен за всичко това. Дето се вика, ако оставката е само моралния начин – нали същите тези хора репетираха с мен една година и нищо вярно нямаше в това – 16-20 дела водят в момента. Просто те работят по клише”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2016 в 08:09

Може да бъде разпитан по подробно един загубен гинекелог, който
явно е забравил как се прави гинекологичен преглед на дама.

21.11 2015 в 16:35

Хайде по леко с арестите, ако може г-н Борисов, че нещо много станаха.

07.03 2015 в 08:10

Сега разбирате ли защо българо-съвеЦката мафия рИвешИ и грачИши , когато шефа на ФБР беще в София?!

05.03 2015 в 00:05

Крайно време е Баце да отвори заведение за палачинки. По цел ден ще им нарича и като ги обърне ще отрича. Обича ме/не обича. Ше реформирам/е.бал съм ги у реформите. Това му е призванието на човека. А и правенето на палачинки не нанася вреди.

14.07 2014 в 09:34

БРАВО БОЙКО! Унищожиха държавата целенасочено и методично -комунисти и турци като Данчо ментата.

14.07 2014 в 09:00

хаххаа я гледай как са налазили герберастките тролчета тука и цъкат минуси...или сайта сам ги генерира хахахах..не бих се изненадал...

13.07 2014 в 21:01

Cacaрофф ходи при Пееф... Факт.
Dudukoff ходи при пЕЕФ... Факт.
Кутефф Ходи при ПееФ... факт.
И ко??????
К....р за Лефски....
тВа е.

13.07 2014 в 19:55

Банкянският борсук би ли подписал пред нотариус една клетвена декларация, че не притежава дялове в офшорни фирми и банки, и че ако се намерят такива недекларирани участия на негово име - то те да се считат за собственост на българската държава?! Също такава декларация да бъдат констутуционно задължени да подпишат и всички настоящи и кандидати за бъдеши управници в Б-ия!

13.07 2014 в 19:13

Бочко Тиквочко..ти пръв трябва да бъдеш затворен до живот...по стотици обвинения...най-опасното от които..тъпотията!! Неграмотната ти некомпетентност...във всякакви измерения...за малко да затриеш държавата..добре, че те разкараха.

Но да ти кажа....не се изненадвам...всяка твоя е реплика е с порядъци по тъпа от предишната хахахха

13.07 2014 в 18:42

Арести, но ако успееш пак да се докопаш до властта, не дай се Боже. Ядосан си много, защото ти разбиха "частната милиция%, която с Цоко така прилежно правихте преди народът да ти бие шута. А защо се притесняваш така за тези милиарди. Защо не поискаш да се спазва законът - компенсация на влоговете до 100000евро и толкоз. Тогава става дума за около милиард, поносимо си е и за бедната ни държава, защото такива неща стават навсякъде по света. Защо другите трябва да връщат парите на тези, които са се полакомили за високите лихви в КТБ. Всеки да си носи риска, а не да разчита пак на солидарност. Вярно Вежди ти е приятел, но сигурно имаш и много други съображения. Та КТБ процъфтя при твоето управление и това не е станало гратис, явно ...