Близнашки свиква протест пред комисията на Мая Манолова

ОFFNews 05 юни 2014 в 08:30 4782 12

Проф. Георги Близнашки

Снимка Нова тв

Проф. Георги Близнашки

Професор Георги Близнашки свиква днес мълчалив протест пред Народното събрание заради опитите на властта да спъне процеса по иницииране на изборния референдум.

Събитието е насрочено за 14:30 ч пред стъпалата на новата сграда на парламента, обяви професорът в сутрешния блок на Нова тв. Часът съвпада със заседанието на водената от БСП депутата Мая Манолова комисия по работа с гражданското общество. Днес в дневния й ред е темата за изборния референдум, но - парадоксално - инициаторите на подписката за инициирането му, вкл. проф. Близнашки, не са поканени в комисията.

Очаква се към мълчаливия протест да се присъединят хора от инициативния комитет, както и преподаватели, които подкрепяха Ранобудните студенти, активисти от Протестна мрежа и др.

"Искаме да дадем знак, че това, което се случва, е напълно неприемливо. Не може да не поканиш автентичните представители на гражданското общество, които събраха над 570 000 подписа", обясни Близнашки.

Професорът оглави Инициативния комитет за събиране на нужните подписи за провеждане на референдум за изборното законодателство. Миналия месец, след като подписите бяха внесени в НС, стана ясно, че те са с 36 674 подписа по-малко от нужните 500 000. Разликата идва от откритите при проверка на ГРАО невалидни подписи. Малко по-късно председателят на НС Михаил Миков отказа да свика референдума с мотива, че е изтекъл тримесечният срок за събиране на подписи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!