Quantcast

36 674 подписа не стигат на Близнашки за референдума

OFFNews Последна промяна на 16 май 2014 в 11:18 31693 31

Георги Близнашки

36 674 подписа по-малко от нужните 500 000 е събрал Инициативният комитет за провеждане на референдум за изборните правила.

Професор Близнашки внесе в деловодството на Народното събрание подписка, подкрепена от около 570 000 души. Проверката на ГРАО обаче е установила, че 108 286 от тях са невалидни.

Най-много са невалидните ЕГН-та към подписите – 63 296.

В страниците има и хора, които са се разписали повече от веднъж.

По закон парламентът трябва да уведоми Инициативния комитет за пропуските и да предостави срок от един месец за попълването им.

Инициативният комитет на Георги Близнашки внесе подписката за произвеждането на изборен референдум на 10 март. Тя бе осъществена с подкрепата на ГЕРБ.

Ако проф. Близнашки успее да събере липсващите 36 хил. подписа, Народното събрание ще е задължено да свика референдум, като депутатите имат право да редактират въпросите, предложени от инициативния комитет.

Пред OFFNews проф. Близнашки заяви, че инициативният комитет все още не е уведомен официално от парламента за пропуските. Той бе категоричен, че ще успее да реагира в законово определения срок. Близнашки коментира, че някои от подкрепилите референдума са се опасявали да дадат цялото си ЕГН и са скрили последните му цифри, заради което подписът им се е счел за невалиден. По думите му, част от гражданите вероятно са се заблудили дали трябва да впишат настоящия си или постоянния си адрес.

Близнашки е сигурен, че ще успее да набави нужните за референдума подписи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2014 в 23:22

offnews, дайте някакви актуални координати, на които можем да намерим професор Близнашки, или сътрудниците му и да се подпишем. Ние сме реални хора с реални ЕГН и адреси и НАИСТИНА искаме изборите да се провеждат електронно.

17.05 2014 в 08:52

Korektor, време е твоя психиатър да те корегира!

16.05 2014 в 23:52

Не вервам да са само толкова .... тия мушеници 90% са флашименту

16.05 2014 в 21:30

Леле, колко много злоба! Абе вие работите ли бе, че всяка новина сте "осрали" като кокошки? Жал ми е за вас, "боготворите" и защитавате онези, които ви дават за закуска, обяд и вечеря едно и също, досещате ли се? Няма лошо да ядеш лайна, въпрос на вкус, но момчета и момичета - не се бъркайте в политиката! Само хората, които пряко или косвено сме участвали в този процеса на събиране на подписи знаем истината - да, подписваха се нормални, неплатени, хора, които не ядат лайна. Приятен апетит, тролчета;)

16.05 2014 в 20:44

Тея едни подписи не ги бива да съберат, обаче искат да управляват държавата.

16.05 2014 в 19:11

До 24 mechok

А бе mishko страхлива,
а бе л@йно миризливо,
а бе фалшификатор и крадец на никнеймове,
ти пак ли захвана мръсните си педераски номера бе ИДИОТ

А бе ПРОСТАКО НЕВМИНЯЕМ,
тъпият ти ник mechok може и да е ти от илядо 900 и Балканската война ГОВЕРДО НЕВЕЖО, но това не те спира да си присвояваш чужди никнеймове и д афалшифицираш мнения ПРОСТАКО НА ПРОСТАЦИТЕ.

тя простащината не ходи по гората, а по такива ТЪПИ ДОВАНЕТА И ИДИОТИ като теб mishko страхлива.

Я се скривай в л@йняната си миризлива дупка и не си показвай страхливата си гадна миша муцунка!!!

16.05 2014 в 18:40

Все по-гнусно става, човек да напише коментар тука.
Некъв лайняр недокорегиран, си мисли, че ще си хабя времето да имитирам кретенизма му...и ме споменава.
Ника ми mechok се пази от 1994-та, когато лайняците са били в ташаците на червеногъзите си бащи. Още никой не е успял да го насере, въпреки хилядите опити в много сайтове и форуми.

SHITFan, или предпочитате FANShit, whatever, освен, че сте гола вода, почвате и да дразните

16.05 2014 в 17:36

Това е лъжа,никой не ходи да гласува безплатно и въобще,даже в Русия не могат да съберат полувин милион гласове на кои да е избори.Време е да се прекрати този гнусен еврейски демократичен цирк в България и въобще.Нека евреите да си въвеждат демокрация в фашисткия Израел.На България и трябва или монархия или национално единовластие ,съкращение на политическата ленива и крадлива администрация.Нужно е спешно въстановяване на армията на всяка цена и модернизиране,с цел завладяване на българските територии в четерите посоки на света с които граничи България.Трябва да се помисли сериозно за присъединяване на цялата автономна област наречена от евреите болшевики Татарстан,защото това е българска територия.Ако Русия се опъва ще завземем територията и до Татарстан.За тези които се плашат ще кажа ,че населението на Русия е около 89 милиона,останалото са невежи черни египтяни