Близнашки: Атаките срещу правителството показват страховете на олигархията

OFFNews 16 август 2014 в 12:45 13521 2

Георги Близнашки

Атаките срещу кабинета показват страховете на олигархията, че е на път да загуби, при това за дълго време, да дирижира безпрекословно нашия политически живот.

Това заяви пред „24 часа“ премиерът Георги Близнашки.

Разломът, който се получи в недрата на олигархията и допринесе за падането на кабинета "Орешарски", не означава, че тези влиятелни кръгове, които разполагат с огромна медийна власт, ще се примирят с положението си на губещи, обречени да понасят нови и нови удари. Напротив, те полагат огромни усилия да разрушат крехката солидарност, която беше създадена между различните обществени среди, които участваха в протестите, посочи Близнашки.

По думите му стратегията на партиите, които се опитват да превърнат служебното правителство в свой основен противник, е погрешна.

Близнашки обеща, че ще бъдат положени специални усилия ако не за пресичане, то поне за минимизиране на купуването на гласове.

Законът позволява много наблюдатели. Това води до натоварване на секциите и винаги може да се крие опит за контрол върху избирателите. Налице е корупционен потенциал, но нека не подозираме всички, допълни премиерът.

Близнашки подчерта, че не се е отказал от идеята за провеждане на референдум за изборна реформа, като обясни, че служебният кабинет ще подготви промени в закона за пряко участие на гражданите във властта.

Премиерът за пореден път защити връщането на Ваньо Танов в Агенция „Митници“, като посочи, че е поел този риск заради състоянието на проходите.

Не ме интересува откъде идва Танов. Аз откъде идвам? Нали съм червен, даже левите напомнят колко съм червен, най-червеният от всички възможни. Но никой не може да каже, че Георги Близнашки е корумпиран, коментира той.

По повод кадровите промени Близнашки заяви, че правителството не смята да стига до крайности, но ще направи необходимите рокади, за да се даде знак за настъпващата промяна и да се направи работата на правителството по-ефективна.

Според премиера е трябвало да се направи актуализация на бюджета, тъй като в момента правителството работи в условия на остър финансов дефицит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!