Близнашки: Май всички партии купуват гласове

OFFNews 15 август 2014 в 21:58 5221 6

Министър-председателят Георги Близнашки заяви в село Орешак, че след като се направи преглед на работата на областните управители, най-вероятно ще бъдат сменени още.

На въпрос, свързан с обвиненията, че служебното правителство обслужва ГЕРБ, Близнашки отговори, че намерението на правителството е да запази неутралитет по отношение на политическите партии.

По-добре е вместо да се занимават със служебното правителство и да си търсят изкуствено врагове, да си осмислят своите собствени каузи и в предизборната борба всеки да получи шанс да изложи гледната си точка. Това, което очакваме от тях, водейки предизборната борба, е да се придържат към изискванията на закона, да не се поддават на изкушения да купуват гласове, защото май всички го правят, каза Близнашки.

Ние няма да вземем страна в предстоящите избори. Точно обратното - ще се опитваме да поддържаме нормални условия всеки да има своя шанс, всеки глас да бъде чут, заяви Близнашки.

Той коментира и евентуалното назначение на Аглика Адамова за заместник-министър на правосъдието като каза, че този кандидат засега не получава неговото одобрение.

Това е мое право да взема съответното решение и на по-късна фаза ще обясня своите мотиви. Нямам претенции към този магистрат, но магистратите трябва да се развиват в рамките на съдебната система и по изключение да встъпват в изпълнение на политически функции, добави Близнашки.

Министър-председателят участва в празника Свето Успение Богородично в Троянския манастир и присъства на Божествена литургия, възглавена от Патриарх Неофит. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови