Бизнесът казал на Нинова, че не иска избори, а преговори с Газпром

Таня Николова 18 юли 2022 в 14:56 2045 2

Корнелия Нинова с работодатели

Снимка Пресцентър на МИ

Корнелия Нинова на среща с работодатели

"Имаме рекорден ръст на промишлено производство и очакваме да вдигате заплатите, заявих на работодателите."

Това обяви министърът на икономиката в оставка Корнелия Нинова след среща с представители на работодателски организации днес.

Работодателските организации благодариха за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места, се допълва в съобщението.

По думите на Нинова тя заявила на работодателите, че икономиката е в основите на социалната политика, а развиването на производството означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии.

Работодателите заявили, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост и че избори сега ще попречат на индустрията и ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост, допълва министърът в оставка. Срещата с работодателите се провежда в деня, когато президентът Радев връчва на БСП на Корнелия Нинова третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с „Газпром“ и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича", съобщава още Корнелия Нинова. Възстановяване на договора с "Газпром" е стъпка, за която настоява и Румен Радев. 

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата, завършва съобщението за срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3190

2

Гроздан

18.07 2022 в 17:07

Това трябва да е "червената линия" при преговорите за нов кабинет от страна на Демократична България. Има ли опит за сделка с рашистан - правителството пада!

2073

1

Johnny B Goode

18.07 2022 в 15:23

Кой бизнес, този дето го започна вашата партия с куфарчетата ли?