Бивш шеф на ДКЕВР: Правителството на Близнашки е измекярско

OFFNews 05 септември 2014 в 08:04 6047 16

Еленко Божков

Цялото правителство на Георги Близнашки е едно измекярско, тоест лакейско правителство, което очевидно изпълнява определени корпоративни интереси.

Това обяви пред bTV отстраненият от служебния кабинет член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Еленко Божков.

Той единствено от ръководството на регулатора отказа да подаде оставка и беше отстранен от правителството с мотива, че е в конфликт на интереси.

"По правилно би било да се каже, че аз не бях освободен, а отстранен от поста си в ДКЕВР. Търсеха се периодично причини да ми бъдат намерени конфликт на интереси, за да може да се оправдае това мое отстраняване, включително участието ми във федерацията по парапланеризъм и доколкото си спомням от последните дни в Съюз на производителите на екологична енергия, в който наистина съм членувал, но преди доста време", коментира Еленков.

По думите му е търсена причина да бъде отстранен, понеже с дейността си в ДКЕВР очевидно е засегнал корпоративни интереси.

"Колкото до твърденията на служебния премиер и на икономическия министър, че аз съм имал именно конфликт на интереси и че не съм си вършил добре работата, бих казал, че не може да се приемат насериозно мненията на хора, които изобщо си нямат представа от енергетика и случващите се в сектора неща", каза още Божков.

Според него електроенергията ще се увеличава в зависимост какво копче натиснат в кабинета на енергийния министър Васил Щонов, който очевидно обичал да управлява дистанционно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!