"Биволъ" има още записи на "двете каки"

OFFNews 02 февруари 2016 в 14:16 6644 4

Записите между бившите съдийки Румяна Ченалова и Владимира Янева не са манипулирани като съдържание. Това показва експертиза на международната лаборатория Акустек Лимитед, която журналистът Атанас Чобанов предаде на прокуратурата.

Чобанов е собственик на платформата, в която записите бяха публикувани. Той обясни, че е избрана тази лаборатория, защото е работила с редица служби по света, съобщава bTV.

След като излезе от сградата на столичното следствие, Чобанов обясни още, че според експертизата, записите са презапис на оригинала. А доколкото се установява, че има маркери на всеки пет секунди - най-вероятно става дума за специално разузнавателно средство. Такива маркери имало по случая с бизнесмена Михаил Михов -Мишо Бирата.

На Акустек Лимитед бил предоставен запис с дължина от около 11 минути, в който се говори за "опраскването", че има СРС-та срещу посолства, споменава се името на главния прокурор.

Прокуратурата е приложила експертизата по досъдебното производство, каза Чобанов, цитиран от БТА, и допълни, че има още записи за публикуване.

Чобанов заяви, че е получил отговор от Viber, за това, че данните от изпращаните съобщения се пазят 30 месеца. Той допълни, че е поискал разпечатки от вътрешните телефони на председателя на СГС или главния прокурор, за да се удостовери дали те са разговаряли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков