Бареков, ЗНС и "Гергьовден" заедно на вота

OFFNews 11 август 2014 в 15:15 3240 6

Коалиция от партии
Коалиция от партии "България без цензура".

Лидерите на "България без цензура", "Гергьовден" и Земеделския народен съюз подписаха споразумение за съвместно явяване на предстоящите избори.

Името на новия политически съюз ще е Коалиция от партии "България без цензура".

"Взехме решение да се явим на следващите избори в партньорство с формациите, които са показали лоялност на предишния вот",  каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Коалицията ще има трима съпредседатели, Коалиционен съвет и говорители.

От страна на ББЦ говорители ще са Рада Коджабашева, Росен Петров и Светлин Танчев. Говорител на "Гергьовден" ще е Любен Дилов-син, а на земеделците – Явор Хайтов.

Лидерът на ББЦ призова президентът Росен Плевнелиев да бъде назначен представител на коалицията в ЦИК.

Според него държавният глава е подложен на атака от ГЕРБ и БСП.

Заради кодекса на Манолова партия с 11 % резултат на последните избори може да остане без член ЦИК и така да бъде направен опит да бъде премахната служебно, заключи Бареков.

"Не може несъществуващи формации като Синята коалиция и НДСВ да имат представителство там, а ние, които сме действаща формация, да нямаме. Това показва огромния страх на статуквото от ББЦ", отсече бившият журналист.

Той допълни, че ако партията остане без представител в ЦИК, това би означавало, че ще има право да оспори изборите пред Конституционния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews