Атанасов ще се кандидатира за председател на ДСБ

OFFNews 02 февруари 2022 в 20:38 1968 1

Снимка Архив

Лидерът в оставка на Демократи за силна България Атанас Атанасов ще се кандидатира за председател на партията. Това обяви самият той във Фейсбук. 

Малко след като лидерът на "Да, България" Христо Иванов обяви оставката си, председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов съобщи, че също поема отговорност за лошия изборен резултат и ще свика Националното събрание на партията за избор на председател и национално ръководство.

Изборът на нов председател ще стане на национално събрание на партията, което ще се проведе на 12 февруари в НДК.

Това стана ден след парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. В съобщението си тогава Атанасов не използва думата "оставка" и не посочва дали ще се кандидатира отново за поста.

Тази вечер той обяви, че още на 18 януари е информирал членовете на Изпълнителния съвет на ДСБ, че отново ще се кандидатира за председател на партията, "воден от разбирането за отговорност пред избирателите ни да осигурим устойчивост на управлението, което да изолира носителите на корупционния модел, да гарантира демократичното развитие на страната, евро-атлантическите ценности и възстановяване на парламентарната република".

Той допълва, че иска подкрепа, за да работи решително за отстояване каузите на ДСБ, утвърждаване на нова политическа култура в партията, запазване на идентичността и изграждане на следващото поколение политици.

"Нека заедно направим България силна!", завършва той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!