Алгафари: Битката между Драго Стойнев и Мая Манолова е в полза на Стойнев

OFFNews 06 юли 2014 в 10:33 5225 15

Нидал Алгафари
Нидал Алгафари

В битката за лидерския пост в БСП ще участват кандидати на двата лагера в партията. Хората около Станишев ще застанат зад Драгомир Стойнев, а Мая Манолова ще бъде подкрепяна от хората на Георги Първанов.

Това коментира в предаването "Събуди се" на Нова телевизия специалистът по политически пиар и член на БСП Нидал Алгафари.

Стойнев е по-обединителен, по-харесван и по-добре приеман от голяма част от партията, посочи Алгафари.

„Предишните периоди, когато трябваше да се избира Жан Виденов, да се избира Георги Първанов, те бяха компромисни фигури между два много мощни лагера. В момента няма мощни лагери - има един силен лагер, който е на Сергей Станишев и един по-малък, който е на хората около Георги Първанов. И те се заявиха още от самото начало - Драго Стойнев ще бъде от хората, които подкрепят Станишев, а Мая Манолова ще бъде подкрепяна от хората на Първанов", коментира още той.

На въпрос дали Стойнев има потенциала да води левицата в един труден период, Алгафари отвърна: „Той има авторитет, но проблемът е, че на него му трябваше още време, за да узрее. Той няма да позволи да бъде лашкан. По-скоро ще има помощта на Сергей, тъй като те ще изградят нещо по-голямо от това, което е в момента, това, което наричате български ПАСОК".

В събота Сергей Станишев обяви, че се оттегля от поста, който заемаше вече 13 години. Неговият наследник ще бъде избран на конгрес на левицата на 27 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!