Нидал Алгафари: Станишев със сигурност остава начело на БСП и след конгреса

ОFFNews 26 юни 2014 в 07:50 3476 9

Нидал Алгафари
Нидал Алгафари

Сергей Станишев ще остане председател на БСП и след партийния конгрес, убеден е политическият пиар и член на левицата Нидал Алгафари.

Станишев ще запази поста си засега просто защото няма никой от втората линия в БСП, който да го замести, посочи Алгафари в интервю за Нова телевизия. Той отхвърли няколко от спряганите имена за нов лидер като малко вероятни към момента - това са Илияна Йотова, Михаил Миков, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Кирил Добрев. 

"Миков е прекалено мек, не може да води партията", смята Алгафари. Йотова пък имала много качества, но не е одобрявана от всички в БСП, отчасти заради близостта си с Румен Овечаров.

Алгафари определи като гаф включването на Достена Лаверн в евролистата на Коалиция за България, а самата Лаверн - като женица без много качества, което лъснало по време на кампанията. По думите му тя била лансирана не заради сделка за гласове с Ковачки, а като номинация на интелектуалци, срд които Велислава Дърева и  Александър Симов.

Алгафари отново заяви, че е време Бойко Борисов и Сергей Станишев да загърбят личните борби и да започнат преговори. "Със сигурност такива разговори ще се водят", убеден е някогашният режисьор на знаковото студентско предаване "Ку-ку".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!