Алексей Петров кани премиера в съда

Юлиан Христов 31 януари 2012 в 10:57 2089 0

Алексей Петров. Снимка: БГНЕС
Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов трябва да дойде в съда, за да каже истината, за да може това дело да приключи възможно най-бързо.

Това каза в ефира на Нова телевизия Алексей Петров, който е подсъдим за организирането на престъпна група за рекет и изнудване. Миналата седмица на заседание по делото, по-известно като „Октопод“, стана ясно, че свидетелят Валентин Шотев е бил охраняван от фирмата на Борисов, за да се предпази от изнудване от страна на Петров. Шотев и Петров били съдружници, но когато общият им бизнес приключил, Шотев твърди, че е заплашван и изнудван.

„Не е редно сега, когато Борисов е премиер, да коментираме по какви причини Шотев е отишъл при Борисов. Може би той трябва да дойде в съда. Може би това е още едно доказателство, че той ще бъде нужен на съда“, коментира Петров.

Той обясни, че с премиера Борисов във времето са имали отношения „на приливи и отливи“, но толкова изострени обаче не са били.

Алексей Петров заяви, че ще съди Едвин Сугарев, който също е свидетел по делото „Октопод“. Миналата седмица Сугарев заяви, че прокурорът Николай Колев е убит от Петров по поръчка на главния прокурор Никола Филчев. „Не съм поръчал или извършил убийството на когото и да е. Този път той няма да избяга от решетките и това ще го направя не заради лично отношение към него, а за да бъде премахната професията лъжец и клеветник и да бъдат разтурени клеветнически групи като Атанасов и Сугарев, които се сториха пред съдебната зала“, коментира Петров.

Той обясни, че с главния прокурор Никола Филчев са се запознали през зимата на 2004 година „по настоятелна молба на Бойко Борисов“, който тогава е бил главен секретар на МВР. Тогава Борисов е имал сериозен проблем от личен характер и е настоявал Петров да осъществи връзката, за да му постави проблема.

Петров отрече да е назначен в НСС по настояването на Никола Филчев и обясни, че е бил предложен за назначение на ръководството на службата - тогава Атанас Атанасов, с чийто подпис е бил назначен. Петров попита защо Атанасов, като шеф на разузнаването, не е предоставил наличната информация на премиера Иван Костов за това, че сделката за авиокомпания „Балкан“ с компанията „Гад Зееви“ е опасна и не трябва да се състои. Според Алексей Петров Атанас Атанасов опитва да неглижира работата му като агент. За това той поставя въпроса със сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови