4-5 фирми печелят големите поръчки, едната е свързана с депутат от ДПС

Дянков вижда вредни и екзотични идеи в здравеопазването

OFFNews 10 март 2016 в 08:45 7792 5

Министър Петър Москов трябваше да излезе от правителството в момента, в който неговата партия се обяви за опозиция. За мен не е изненада решението на Конституционния съд да спре здравната реформа, защото текстът по начина, по който беше написан, бе неясен и за финансистите, и за хората от тази професия.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков по Нова тв. "В последната година на това управление в здравната политика често се слагат екзотични и необмислени идеи. Може би за нов министър в първите няколко месеца е нормално - и аз го правих, признавам, но се научаваш бързо. Тук за година и половина продължават екзотичните и вредни идеи”, е мнението на Дянков.

Според него липсват реформи в здравеопазването. По думите му непрекъснато се изваждат идеи, които са вредни за обществото, а някои от тях дори за сигурността, визирайки идеята за взимане на пръстови отпечатъци в болниците. Според Симеон Дянков това е обществена поръчка, която също трябва да се спре. 

Не е работа на премиера да спира обществени поръчки. Това означава, че някой не си върши работата, смята бившият финансовият министър. 

Трудно ще се докаже картел при горивата, каза Симеон Дянков. Според него е по-лесно да се докаже, че има такъв в строителството например.

Обикновено 4-5 фирми печелят големите обществени поръчки за последните 9 години. Една от тях е участвала в 400, а е спечелила над 390. Това означава, че всичко е преразпределено предварително. Две от тях са споменатите от премиера Борисов и се твърди, че са свързани с Делян Пеевски и Валентин Златев. Другата е свързана с друг депутат от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови