Дянков за Ваньо Танов: Полицейщината му беше чужда

OFFNews 01 март 2016 в 12:39 4372 2

Поклонението пред Ваньо Танов ще се състои утре от 11 часа във фоайето на Доходното здание в град Русе, съобщи Агенция "Митници".

В следващите дни ще се говори и пише много за Ваньо Танов. За безкомпромисната му битка с контрабандата. За големите му успехи в събираемостта. За това, че създаде модерна организация в митниците. За това, че се опълчи срещу олигарсите и успя да прокара наредбите за измервателните уреди. И всичко е точно така. Но не е достатъчно да опише неговия принос за една нормална България, пише бившият финансов министър Симеон Дянков по повод смъртта на Ваньо Танов.

В текста му се казва още: 

За мен най-голямата сила на Ваньо Танов беше в това, че водеше всички битки в рамките на закона. Той беше успешен полицай в миналото, но полицейщината му бе напълно чужда. Познаваше добре нейния механизъм и какви са тежките й последици. И не се съблазняваше да използва силата на репресивната власт.

Противниците му не разбираха защо не прибягва до тези похвати. И се възползваха от неговите високи принципи. Във времето, когато работехме заедно, Ваньо Танов понасяше много удари. Това му струваше безсънни нощи. Но сутрин неизменно идваше с усмивка и пълен с енергия.

Аз така го помня: с гръмовния глас и веселите сини очи, уверен преди следващата битка. Ваньо Танов не се пречупи. Истински герой на нашето време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews