Така се паркира в София (снимки) - 5 част

OFFNews Последна промяна на 06 май 2015 в 15:56 8882 5

Паркирал на тротоара на бул.
Паркирал на тротоара на бул. "Стамболийски" автомобил.

Наши читатели продължават да изпращат снимки на нарушения на правилата за движение по пътищата и на неправилно паркирани автомобили.

Снимките са от бул. "Стамболийски" и от идеалния център на столицата, точно срещу Софийския университет.

"Юнаците паркират така след знак забраняващ спирането и паркирането и знак забраняваш уж влизането. Уж пешеходна зона, тротоари, подлез към метростанция. Това е точно преди "Ялта", в малкото локално от паркинга пред Парламента, посока бул. "Васил Левски", пише читателят ни.

"Безброй пъти съм се обаждал на Столичен Инспекторат и 112 - ефект, както ние всички много добре знаем, няма абсолютно никакъв", допълва той.

Друг читател на OFFNews ни изпрати снимки на джип, невъзмутимо спрял на тротоара на бул. "Стамболийски" в столицата.Ако и вие искате да подадете сигнал за нередност на пътя или извън него, може да го направите на нашия редакционен мейл [email protected] и на нашата Фейсбук страница. Съветваме ви, когато станете свидетели на неправилно паркиране или друг тип нарушение, да сигнализирате също така и отговорните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.05 2015 в 19:43

"Защо този проблем го няма в Бояна или Княжево където 90% са къщи ?"

Не знам как е в Княжево, но в Бояна, Драгалевци и другите околософийски селца, проблемът го няма, просто щото няма тротоари, на които може да се паркира.

Там се паркира на платното или в канавките.

Т.е. принципна разлика между тия селяни и селяните в Лозенец не се наблюдава.

06.05 2015 в 18:36

Замисляли ли сте се защо и най вече кои са хората които спират по тротоарите ?
Причината: цялата измет на страната реши да дойде в София и понеже не им се дават 100лв за паркинг спират по тротоарите и няма каде де се ходи. Защо този проблем го няма в Бояна или Княжево където 90% са къщи ? И да има 2-3 коли спрели то е на улицата но в тези квартали всеки има гараж или поне двор в който да държи колите.
Отделно пред блоковете има поне 1-2 коли които не се местят с години и само заемат място и пречат.

06.05 2015 в 16:37

Предлагам, за да не четем всеки ден едно и също, да се направи рубрика "как правилно се паркира в София".

Така ще имаме по една-две статии на десетилетие и няма да ни омръзва толкова.

Ясно е, че докато на сельо не почнат да му конфискуват автомобила за неправилно паркиране нищо няма да помогне. Големи глоби и/или отнемане на книжка не работят, защото а) сельо не плаща глоби и чака давност и б) сельо може да си кара и без книжка, но втора кола едва ли ще си купи веднага.

06.05 2015 в 16:26

Преди месец колега във Франкфурт паркира през ноща буса пред тях. Правил го е много пъти и все на същото място. Само, че във въпросната нощ е застъпал малко велоалея. На сутринта буса го няма. 740 евро плати да си го прибера от наказателен паркинг. Не ще и да чува да се прибере с буса вече...

06.05 2015 в 16:18

Овча Купел, булевард Линкълн. Участък след Монтевидео,посока Център - от лявата страна няма никакъв тротоар (или по-правилно е да се каже, че има кал, но няма настилка), от дясно по и без това мизерния тротоар има повече автомобили, отколкото пешеходци.
 
X