Деца учат урок за Курбан Байрам точно преди празника Прошка

OFFNews 26 февруари 2017 в 17:57 5470 3

Ядосана майка написа писмо до OFFNews, в което се възмущава как този петък детето й - петокласник в училище, в часа по литература е изучавало урока за празника Курбан Байрам, вместо урока за празника Сирни Заговезни - Прошка. 

Тя подчертава, че и двата празника ги има в учебника. 

Жената не желае да посочи името на училището на детето си и подчертава, че тя не е против изучаването на другите празници, с каквито и народи да са свързани, а просто мисли, че е редно преди големия български празник - Сирни Заговезни, да се изучава за него, за да е смислено и да могат децата да го запомнят. 

"Подразних се от факта, че точно преди Сирни Заговезни се преподава урок за чужд празник, а се пропуска актуалния за нашия празник урок. Тъжно е, защото ще объркат още повече децата и постепенно ще ни обезличат като нация. Не желая да споря, просто изказвам мнение. Доста от зададените учебни планове трябва да се променят, иначе потъването в блатото ще продължи със страшна сила", обяснява майката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

27.02 2017 в 19:49

Урок като урок. Просто поредните безпочвени моралотресения, породени от криворазбран патриотизъм.
Такива дребнави душици нивга не ще успеят да пресекат Биврьост и да се насладят на чудесата на Асгард сред короната на Игдрасил.