Топ 10 на най-сниманите градове в Европа

Владислава Тричкова 25 декември 2014 в 09:45 9871 2

Синята Джамия, Айфеловата кула или "Саграда Фамилия" са малка част от забележителностите в едни от най-красивите градове в Европа, които влизат в класациите на най-сниманите градове. 

Ето и кои са най-сниманите градове в Европа според сайта 10te.bg:

10. Прага, Чехия

Чешката столица заема последното място в класацията. Карловият мост и Пражката кула с часовника са най-сниманите обекти в града. 

9. Будапеща, Унгария 

С население от близо 2 милиона души, което се равнява на 1/5 от населението на Унгария, Будапеща се нарежда на девето място в класацията, а обектът, който се снима най-често от туристите, е базиликата "Св. Стефан".

8. Лондон, Великобритания

Лондон е най-посещаваният град в света. За 2013 г. туристите, насладили се на английската столица, са над 16 милиона. Музеят "Тейт Модърн" и Тауър Бридж са сред любимите места за снимки. 

7. Флоренция, Италия

Флоренция не е единственият италиански град, който попада в класацията. Понте Векио (Старият мост/Ponte Vecchio) и Галерия Уфици - един от най-известните музеи в Италия, са две от най-сниманите места в града.

6. Монте Карло, Монако

Мнозина искат да посетят Монте Карло. Той е синоним на лукс, казина, богатство и звезди. Hotel de Paris е мястото, на което са снимани два филма от поредицата за Джеймс Бонд - "Никога не казвай никога" и "GoldenEye". 

5. Венеция, Италия

Венеция се нарежда в средата на класацията. Мостовете са най-сниманият обект. Сред тях най-голямо внимание предизвиква Ponte dell'Accademia (Мостът на академията).

4. Истанбул, Турция 

Истанбул е градът, в които се сливат Изтокът и Западът, мястото, на което се срещат различни религии и разбирания. Той е предпочитана дестинация за много чуждестранни туристи. Забележителностите и атракциите, които може да ни предложи, са многобройни. Неслучайно Турция е меката на търговията. Това наистина е мястото, където може да откриете всичко. Злато, дрехи и обувки и диня, която се продава на улицата и може би е едно от най-купуваните неща през лятото. Синята Джамия и църквата "Света София" са най-сниманите обекти в Истанбул. 

3. Париж, Франция 

Изненадващо, въпреки популярността на Айфеловата кула и Триумфалната арка, кабарето "Мулен Руж" е най-сниманият обект в Париж. 

2. Барселона, Испания 

Барселона безспорно е най-посещаваният град в Испания. Там има за всекиго по нещо. Любителите на футбола се възхищават на стадиона Camp Nou и огромния магазин към него. Плажът и малките заведения в тихите улички са чудесно място за отдих и почивка. Баровете и дискотеките са препълнени, така че и за феновете на забавленията е достатъчно интересно. 

Забележителностите паркът "Гюел" и "Саграда Фамилия" са най-сниманите обекти в Барселона. 

1. Рим, Италия 

"Всички пътища водят към Рим". Вечният град е на първо място в класацията, а сред най-сниманите обекти там са Фонтанът "Ди Треви", Базиликата "Свети Петър" и "Испанските стълби".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови