Щастието идвало след 50-годишна възраст

OFFNews 24 ноември 2014 в 15:02 15450 5

Щастието идва на 52 години. Това показаха данните от проучване, проведено във Великобритания, съобщи „Дейли експрес“.

Проучването е проведено сред 1000 души в социалната мрежа Silversurfers.com.

Над 50% от участниците посочват, че след като са навършили 50 години, се чувстват по-доволни от живота и са убедени, че могат да се справят с всяка ситуация.

Според проучването любовта също играе важна роля в това хората на тази възраст да се чувстват щастливи. Една трета от тях са категорични, че ценят партньора си повече от всичко.

Като пик на щастието се посочва 52-годишна възраст. На тази възраст хората са по-самоуверени, не се интересуват от чуждото мнение и се занимават основно с неща, които са им приятни. На тази възраст хората се радват и на всеобщо уважение и имат повече свободно време.

Проучването показва още, че една четвърт от хората се чувстват средно с 14 години по-млади.

В същото време анкетата посочва и кои са най-големите съжаления на хората над 50-годишна възраст. Една четвърт от анкетираните посочват, че най-много съжаляват, че не са опознали достатъчно света.

Една пета от участниците в проучването казват, че съжаляват, че са сключили брак с погрешен човек, а една шеста – че са избрали погрешна професия.

Въпреки че около 30% от анкетираните казват, че нямат никакви спестявания, това не намалява оптимизма им – те планират пътешествия на по-късен етап.

Една трета от тези, които имат спестявания, също са готови да ги похарчат за пътешествия, а само една пета предпочитат да ги запазят за времето, в което са пенсионери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови