Щастието идвало след 50-годишна възраст

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2014 в 15:02 14739 5

Щастието идва на 52 години. Това показаха данните от проучване, проведено във Великобритания, съобщи „Дейли експрес“.

Проучването е проведено сред 1000 души в социалната мрежа Silversurfers.com.

Над 50% от участниците посочват, че след като са навършили 50 години, се чувстват по-доволни от живота и са убедени, че могат да се справят с всяка ситуация.

Според проучването любовта също играе важна роля в това хората на тази възраст да се чувстват щастливи. Една трета от тях са категорични, че ценят партньора си повече от всичко.

Като пик на щастието се посочва 52-годишна възраст. На тази възраст хората са по-самоуверени, не се интересуват от чуждото мнение и се занимават основно с неща, които са им приятни. На тази възраст хората се радват и на всеобщо уважение и имат повече свободно време.

Проучването показва още, че една четвърт от хората се чувстват средно с 14 години по-млади.

В същото време анкетата посочва и кои са най-големите съжаления на хората над 50-годишна възраст. Една четвърт от анкетираните посочват, че най-много съжаляват, че не са опознали достатъчно света.

Една пета от участниците в проучването казват, че съжаляват, че са сключили брак с погрешен човек, а една шеста – че са избрали погрешна професия.

Въпреки че около 30% от анкетираните казват, че нямат никакви спестявания, това не намалява оптимизма им – те планират пътешествия на по-късен етап.

Една трета от тези, които имат спестявания, също са готови да ги похарчат за пътешествия, а само една пета предпочитат да ги запазят за времето, в което са пенсионери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2014 в 17:58

Не зная ако проучването беше в България,а не в Англия резултата щеше да е същия!

24.11 2014 в 21:58

Не знам какно точно подразбират дребнобританците под "щастие"? Едва ли имат предвид съжителство с красиви жени, защото такива на Острова са рядкост.

Общуване със съседи и приятели? Малко вероятно - моя скромност от некратко пребиваване в Дребнобритания дори не им видях на повечето съседи очите, освен дето веднъж се напихме с Roger Glover. Шопинг, бира на корем в пъба? Едва ли.

Щастието е по-скоро вътрешно усещане за баланс и хармоничност, и да - над 50 години е много по-вероятно да те спохожда все по-често, което е привилегия на тази възраст. Жена ми твърдеше по едно време, че съм изглеждал щастлив единствено, когато играя с немските овчарки, и май си беше права.

24.11 2014 в 21:31

Товя с половинките го разбрах две поровинки са литтър а това е двойно щастие

24.11 2014 в 18:58

Да бе! Тия англичани като са смотани и захлупени. 52 ще навърша след месец, но смятам че съм познала щастието, и то в по-трайната му форма мнооого по - рано. Чакайте, ако си нямате друга работа, да станете на 52.

24.11 2014 в 15:49

Абе превеждайте правилно бе неуки соросомолки!
Щастието идва на 52г възраст САМО за тези с връзки на 26години! За останалите - въжето, камъка и бутилката.
Това е то да те споходи "щастието" - на 52 да си хванеш половинка "на половина - 26"!