Сервитьори за бездомни в центъра на София (видео)

Йоанна Кънчева Последна промяна на 19 януари 2015 в 17:31 31948 22

Понякога един обяд може да бъде и най-хубавото нещо, което може да се случи на един съвсем обикновен човек.

Затова учениците Георги Симеонов и Божидар Калчев решават да зарадват тези, които не могат да си го позволят и да донесат усмивки и на случайните минувачи.

"Искахме да направим нещо, което да усмихне някого, дори това да бе просто един човек, усилията ни щяха да си заслужават. Тогава си казахме - защо при силата на Интернет и социалните мрежи да не направим така, че чрез едно добро дело да усмихнем хиляди хора в цялата страна. И стана ясно, че ще правим видео", сподели Георги пред OFFNews.

Може би сте виждали тези хора по улицата и може би ги подминавате всеки ден. Ако някой ден имате повече време, спрете за момент и ги попитайте за тяхната история.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2015 в 10:41

Как да не се радват на храна! За един сандвич съм виждала най искрената усмивка от възрастен непознат!

24.01 2015 в 06:10

Обществото се познава по отношението към аутсаидерите. Защото към успелите, винаги се сервилничи. В нормалния свят има общежития, раздават се дрехи и храна. В BG се чу, че искат и данък да им вземат за доходи от контейнерите, вместо да ги е срам общинарите при наличие на клошари. Но нали сме си овчедушни, можем само да обругаем всяко добро дело - ЛЕСНО Е.

21.01 2015 в 16:06

-10@Е каква известност ще придобия тези момчета с това начинание ?:) Пак започнахте теории на конспирацията ? Колко слава може да придобиеш? 15 минути . Един ден и на другия ден при следващото "масово"видео ще сте ги забравили.Това видео може само да ни държи будни, че един ден всеки от нас може да се окаже на улицата. Българите всеки ден живеем екстремно и на ръба. И не ни ли омръзна да сме толкова озлобени към всичко и всеки? Кога ще се оправим с агресията , която толкова силно всеки един ден превзема повече и повече улицата? Какво ви бърка този акт на човещина?

21.01 2015 в 15:23

Нищо чудно, че Борисов е с втори мандат щом се възхищавате на такива популизми-рекламизми! Какъв проблем решават тези младежи, освен собствената си известност?

21.01 2015 в 15:22

Това е хубаво начинание, много красив жест, но когато става на въпрос за бездомници, аз съм с малко по-особено мнение. Не смятам, че е чак такава философия да си намериш работа, пък било то и като общ работник. Цяла София се застроява, работа за такива хора колкото щеш. Квартири под наем се намират лесно, може да си осигурят малко по-нормален живот, ако решат. Когато става въпрос за пенсионери положението е друго, но личното ми наблюдение е, че просяците са основно млади хора, в работоспособна възраст.

21.01 2015 в 15:21

Направили са добро, снимали са се, дали са идея на други хора.
-------------
Каква точно идея са дали на другите? Да храним просяците по улиците? Това ли е идеята? Да си видял просяк да моли за храна на улицата?

21.01 2015 в 15:19

Момчета, момчетааа, въобще не сте наясно с просяците по улиците. Те от храна нямат нужда, храна си намират навсякъде. Храна се изхвърля в огромни количества. Цигари и алкохол никой не изхвърля. Затова просят пари, да си купуват цигари и алкохол! Няма просяк умрял от глад!

21.01 2015 в 14:48

Сутринта по Бтв имаше интервю с тях. На въпроса :Кой спонсорира това начинание, защото все пак и пари са необходими", отговорът беше: Събирали сме си ги от парите за закуски.
Повече нямам какво да коментирам! :)

21.01 2015 в 13:27

НАПРОТИВ явно точно с добрини се налага да се парадира ! Защото явно хората сме като стадо- колкото повече селфита с iphone 6 се появЯват в мрежата,толкова повече хора си го купуват. Тогава ако масово се качват прояви на доброто,няма ли и стадото да иска да качва, а за да качи ... Трябва да направи ;) не ми пука ще парадира или не с това, след като живеем във време където се парадира с техника,богати родители на гаджета и силикон в усните. Даже би било добре да се разпространяват такива прояви на добрина , за да се предизвика вълна. За мен това е най-смисления пост във фейсбук от седмици насам !

20.01 2015 в 21:10

Не е важно дали подръжаваш, а на кого и в името на какво.