Разкрасяване отвъд красивото

Виктория Викторова 07 юни 2012 в 20:31 4509 1

Валерия Лукянова
Валерия Лукянова
Кандидат-двойничката на куклата Барби Валерия Лукянова разбуни духовете в световен мащаб с неодушевения си вид и огромния брой пластични операции, с които е докарала въпросния си образ.Украинката, разбира се, далеч не е единствената мераклийка за такава слава и имитаторките на легендарната кукла Барби са десетки. Много от тях са прибегнали до пластичната хирургия, изтощителни диети или постоянен тежък грим. Сред най-заслужилите отбелязване е Хейди Монтаг, която си е поставила за цел да подобри световния рекорд по брой пластични операции, като за да спомогне по-прогресивно за целта си, в един ден тя си направи цели 10, с което си спечели вниманието на медиите за пореден път. Самата Хейди си признава за въпросната цел, но казва, че най-вече иска да прилича на Барби, което е решила още на 6-годишна възраст.

Неодушевеният облик е цел и на Лора Виникомба – Фейсбук знаменитост, докарала славата си изцяло чрез стремежа си да бъде двойничка на легендарната кукла Барби. Тя също не се опитва да лъже за пластичните си операции, най-вече защото някои от тях са изключително очебийни.

Голямо притеснение за хиляди родители по света обаче се оказват две тийнейджърки, добили славата си чрез видео портала YouTube, най-вече заради кукленския си вид, в който липсва все повече човешкото. Едната от тях е 15-годишната Винъс Палермо, известна в Интернет като VenusAngelic. Тя имитира най-вече стила на героините от японските анимации и комикси, познати съответно като аниме и манга. Огромните очи и малката й уста са причина за мнозина да смятат, че въпросните отличителни черти са продукт на пластичната хирургия и това може да се отрази на стотици нейни фенки, които ще легнат под ножа, за да се сдобият с подобен вид. Всъщност обаче всичко е оптична илюзия, създадена с подходящо нанесен грим, което самата VenusAngelic демонстрира в един от своите клипове.

Много от зрителите обаче игнорират тези видеа, унесени в магическия й облик през по-голямата част от предоставените в канала й материали:

Другата „заплаха“ за здравето на тийнейджърите е Дакота Роуз Остренга, позната в Мрежата като KotaKoti. Тя също залага на грим, за да направи очите си нечовешки големи, но и за да придаде пластмасов вид на лицето си, а - типично по кукленски – тялото й граничи с това на анорексичка.

Огромно недоволство в САЩ пък е породено от безпардонната самопровъзгласила се за звезда Анджелин, която също се напъва всячески да влезе в списъка с двойнички на куклата Барби. Нейният розов Корвет и облик обаче далеч не са достатъчни за спечелването на фен база сред обикновените хора и Анджелин много по-често става обект на подигравки, отколкото на възхищение.

Кандидат-двойничките на куклата Барби обаче далеч не са единствените вманиачени по външния си вид представители на човешката раса, които са прекрачили повечето допустими граници. Много по-фрапиращи са маниаците на тема пиърсинги и татуировки, които предоставят повече от гнусна гледка за повечето обикновени хора.

Именно такава е 43-годишната Илейн Дейвидсън – жената с най-много пиърсинги по тялото си – цели 9000. Противно на външния си вид, родената в Бразилия рекордьорка е бивша медицинска сестра. В момента тя живее в Единбърг, където има магазин за ароматерапия. Съпругът й пък няма нито един пиърсинг. Манията на Илейн започва преди много години, но още през 2000 г. тя влиза в Книгата на рекордите на Гинес със „скромните“ 462 пиърсинга, 192 от които на лицето. Междувременно, освен с пиърсинги, тя е „разхубавила“ лицето си и с татуировки и днес първоначалният й лик почти не се вижда.

Т.нар. „модел-вампир“ Мария Хосе Кристерна може без проблем да уплаши всеки не само през нощта, но и посред бял ден със своите татуировки, импланти в челото и пиърсинги по цялото тяло. Тя има и дете, но въпреки това не се спира с „разкрасяването“ си, защото пластичната хирургия й дала „свобода“.

Друг „екземпляр“ е Ерик Спраг, известен като Човека-гущер. Той е татуиран от главата до петите си, което е отнело 700 часа и има импланти във веждите си, изкуствени зъби и разрязан език.

 Няма как да не бъде споменат и Марк Долан, самообявил се за Човека-котка.Той има татуировки, ушите му са коригирани, за да приличат на котешки, сложил си е импланти във веждите, пиърсинги с косми за мустачки, устните му са коригирани, за да приличат на котешки, в бузите и брадичката му е инжектиран силикон, а зъбите му са заострени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови