Иновация в борбата за паркоместа в Бургас

OFFNews - Бургас 05 юли 2018 в 17:03 3587 0

Снимка Фейсбук

Българският гений отдавна е достигнал до висоти, когато нашенецът трябва да се пребори за оскъдните, в големите градове, паркоместа.

По Черноморието, например, още преди години бе внедрена тубата с вода като знак, че мястото е заето. Дори поставилият тубата да не си го е платил, българинът е свикнал да си резервира части от уличната мрежа, все едно са негови. В Поморие твърдят, че те са патентовали тази „технология“ и се гордеят с факта. Местните разказват, че в началото чужденците са останали очаровани от това…. защото си мислели, че това се прави заради жадните туристи.

В Бургас, в битката за паркоместа вече е хвърлена и офис – мебел. Бдителен гражданин засне как се пазят места в близост до сградите на НАП – Бургас и на местната община. Няколко изпочупени стола са били наредени от сутринта върху зона, маркирана като „синя“, за платено почасово паркиране, в очакване на някой, който да спре колата си на тяхно място.

А социалните мрежи загряха с подигравки от рода на „селски номера в града“, „собствена зона“, както и че това е нормално за чиновници, защото тези уреди ползвали най-много.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови