Хакер проби iPhone 5 часове след пускането му

Владимир Йончев 24 септември 2012 в 00:23 2498 3

Хакнатият iPhone5
Хакнатият iPhone5

Е, това беше наистина бързо!

Грант Пол, хакер от Сан Франциско, обяви, че е пробил новия iPhone 5, по-малко от денонощие след пускането му.

Това съобщава специализираното в дигиталните технологии издание All Things D, позовавайки се на снимки, които хакерът е публикувал в Twitter.

"Започнах да работя върху това ден преди iPhone 5 да бъде официално пуснат", разказва Грант Пол. Той се се захванал със стария модел iPhone 4s. Отнело му само няколко часа, за да го разкодира. Веднага след като IPhone 5 бил пуснат в продажба, хакерът си го купил. Както очаквал, новият iPhone имал същото слабо място като стария. Отнело му по-малко от половин час да го jailbreak-не.

Jailbreak е термин за заобикаляне на софтуерните ограничения, които Apple слагат на своите апарати. Така потребителите получават възможност да инсталират програми, които не са свалени от официалния AppStore и да преработват интерфейса по свой вкус.

За да покаже, че не си измисля, хакерът Пол е публикувал 2 снимки в Туитър, на които се вижда, че е инсталирал на новия айфон open-source  приложението Cydia.

Cydia е най-популярното приложение, използвано от iPhone джейлбрейкърите. Това е портал, с който собствениците на кракнати айфони търсят и инсталират неофициални приложения на своите устройства.

Инсталирането на Cydia е невъзможно, ако не бъде пробит кода на iPhone. Макар пробивът да не е незаконен, Apple отказва да признава гаранциите на джелбрейкнатите телефони.

iPhone бе представен официално на 12 септември, но беше пуснат по магазините на 21 септември.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!