Apple погна и Motorola

Виктория Викторова 14 септември 2012 в 15:27 1998 5

Apple решиха да
Apple решиха да "схрускат" и Motorola. Снимка: tech.sc

Технологичният гигант Apple погна друг свой конкурент след превърналите се легендарни дела срещу Samsung. Настоящата мишена на създадената от Стив Джобс компания е Motorola.

По тази линия производителите на iPhone и iPad нанесоха първия си голям удар – на Motorola вече им е забранено да продават редица смартфони и таблети на цялата територия на Германия.

Съдът е заключил, че е нарушен патент на Apple за превъртане и мащабиране на документи на сензорни дисплеи.

На Motorola, която стана част от Google Inc., е предложено или да спре да продава продуктите си, или да актуализира софтуера со по начин, който „не нарушава патентите на Apple“. Осъдената компания отвърща на удара с дело срещу Apple за нарушаване на нейните патенти, но историята засега не познава много случаи, в които Apple са паднали по гръб.

Същият патент стана причина и за осъждането на южнокорейската компания Samsung. Заради нарушението Samsung трябва да заплати рекордните $1,05 млрд.

Преди дни пък Apple отидоха още по-далеч – поискаха да бъде отнето правото на функциониране на магазин за хранителни стоки, който „дръзнал“ да регистрира сайта си на националния полски домей, слагайки буквата „а“ отпред – a.pl.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!