Джулиан Асандж написа книга за бъдещето на интернет

Николаос Цитиридис 10 октомври 2012 в 13:00 3602 1

Асандж ще напише книга за бъдещето на интернет. Снимка БГНЕС
Асандж ще напише книга за бъдещето на интернет. Снимка БГНЕС

Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж ще бъде съавтор на книга за бъдещето на глобалната мрежа. Асанж ще представи книгата "Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet" на 26 ноември 2012 г.

Съавтори на книгата са американският хакер Джейкъб Апелбаум, френският правозащитник Джеръми Цимерман и немският компютърен специалист Анди Мюлер-Магун.

В книгата са включени интервюта с Асанж, излъчени в руската телевизия Russia Today. Там през април 2012 г. започна авторска програма на Асандж - The world tomorrow.

В "Cypherpunks" ще бъдат обхванати такива теми като защита на информацията, гражданското участие в политиката и влиянието на корпорациите върху нея, проблемите за прозрачност и контрол, детската порнография, както и "летящите роботи-убийци".

Предният опит на Асандж да напише книга беше определен като провал. Създателят на WikiLeaks подписа договор с издателството Canongate за написване на своя автобиография, но след това анулира договора, обвинявайки издателите, че искат единствено да правят пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови