Да се гледат клипове с котки е полезно (видео)

ОFFNews 22 юни 2015 в 18:21 5659 0

Снимка petsfans.com

Как действа върху хората гледането на клипове с котки? На този въпрос е искала да си отговори Джесика Гул Майрик (Jessica Gall Myrick) от Университета на Индиана Блюмингтън като провежда обширно изследване върху 6500 души.

"Някои може да смятат, че гледането на клипове с котки по интернет не е достатъчно сериозна тема за академични изследвания, но факт е, че това е едно от най-популярните приложения на интернет сега" - обяснява Майрик . - "Ако искаме да разберем по-добре какъв ефект може да има интернет върху нас като личности и върху обществото, учените не могат повече да игнорират котките в интернет."

Изследване от 2012г на екип от Университета в Хирошима показва, че много хора гледат клипове с котки, за да отложат неприятна за тях работа и това създава у тях чувство за вина, дори ако ги гледат през свободното си време. A проучване от 2009 г. предполага, че гледането на нещо "сладко" кара хората да се държат по-внимателно.

Според изследването на Майрик удоволствието от гледане на котешки видеоклипове надделява над чувството за вина, че отлагаме работата си. Нещо повече:

"Гледането на клипове с котки по YouTube, за да се отлага работа или вместо да се работи, емоционално се изплаща и може да помогне на хората после да поемат по-трудни задачи," - казва Майрик.

Излиза, че гледането на клипове с котки ни кара да работим по-яко.

Така че, без угризения:

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката