По Великден стартира операция "Скорост"

OFFNews 15 април 2014 в 13:56 2581 1

Пътна полиция
КАТ вади всички камери по пътищата по време на почивните дни

Засилен трафик на 17, 18 април сутринта и на 21-и април очаква Пътна полиция.

На пресконференция шефът на Пътна полиция главен комисар Антон Антонов оповести мерките, които ще бъдат предприети по Великденските почивни дни.

„На 17, 18 и 21 април ще има усилено присъствие на служители по основните направления: Разпоредено е провеждането на специализирана полицейска операция „Скорост” с мобилни технически средства и алкохол и правоспособност на 18 и 19 през нощта. Тежкотоварното движение над 12 тона ще бъде спирано от 16.00 до 21.00 на 17 и 18-ти и почти целия ден на 21-ви, за да не се пречи на хората”, каза Антонов.

„Има основни направления, които очакваме да бъдат натоварени по път 1.1. Благоевград – Кулата. София – Перник по стария път също ще бъде натоварено. Препоръчваме използването на автомагистрала „Люлин”. В участъка при Калотина има пикови часове, в които преминаването е особено проблемно. Следващото направление е Русе – Бяла – Велико Търново – много румънски туристи, има автобуси, ще има полицейски служители. Водачите да избягват рискови изпреварвания. Следващият път е Бяла – Плевен. Очакваме засилено присъствие. От Дуранкулак – Варна – Бургас, особено в участъка Бургас- Варна, много хора предпочитат магистралата. Друго направление е Пловдив – Хасково пак е двупосочен път, очаква се и там да има натоварване в посока Турция. Пловдив – Асеновград, тъй като повечето граждани предпочитат курортни комплекси, този път е изключително натоварен, както и Пазарджик – Батак”, обясни Антонов.

Задръствания се получават на няколко места - на входа на големите населени места.

„Има два участъка на автомагистрала„Тракия” – 67 км, където се извършва рехабилитация на мостово съоръжение и автомобилите се движат в едното платно. Средната активност на магистралата е 20 000 превозни средства, ако те се придвижват в диапазона 20 – 21 часа, няма как да не се образува задръстване. Моят апел е, ако може гражданите да подбират подходящо време за пътуване. Аналогична е ситуацията на 50 и 54 на „Хемус”, където има свлачище и ремонтни дейности”, каза още той.

„В празничната вечер около църквите се очаква да има натрупване и в тази връзка Главна Дирекция „Национална полиция” е разпоредила мерки в няколко направления. Първото направление е осигуряване на основните направление за движение и основните пътища и насищане с полицейски сили, така че да се осигури присъствие, регулиране и подпомагане на движението. В дните с придвижване на 17 и 21-ри от големите градове към курортните градове и обратното, обичайно е високо”, посочи той.

„Осигурени са мерки за преминаване на движението около храмовете, както и мерки за увеличаване на контрола за употреба на контрол в нощните часове”, обясни Антонов.

Най-важното
Всички новини
X

Подкастът на OFFNews