Франция спечели накрая и срещу коравите албанци, класира се напред

OFFNEWS 16 юни 2016 в 00:25 2808 1

С два късни гола отборът на Франция се наложи трудно над Албания и така си осигури място на 1/8-финалите на Евро 2016.

На стадион „Велодром“ в Марсилия Франция стигна до победата над Албания с 2:0 голове на Антоан Гризман в последната минута на мача и на Дмитри Пайе в добавеното време.

Преди това играчите на Дешан изпуснаха множество положения, но нямаха точен удар във вратата на съперника. От своя страна албанците отговориха с опасни контраатаки и изпуснаха няколко положения за гол. Преди финалният натиск домакините уцелиха греда.

Трябва да се отбележи, че три от звездите на Франция – Гризман, Погба и Жиняк се появиха като резерви и така освежиха играта на своите в предни позиции и то в последните десетина минути на мача. Първият вкара и така важният гол за 1:0 (асистенцията бе на добре познатият у нас Жиняк). Вторият бе дело на майстора на красивите попадения в края на двубоите, както срещу Румъния, Димитри Пайе, а асистенцията бе на Рами.

Това е втора победа за домакините в група „А“ на Евро 2016 и с 6 точки Франция вече е сигурен участник в осминафиналите на турнира. В групата на второ място е отборът на Швейцария с 4 точки след равенство 1:1 с Румъния, които са трети и засега на последното място е Албания без спечелена точка.

Франция – Албания 2:0
1:0 Гризман (90)
2:0 Пайе (90+6)

Франция: Лорис, Евра, Рами, Кошчиелни, Саня, Канте, Пайе, Матюиди, Коман (Гризман), Марсиал (Погба), Жиру (Жиняк);

Албания: Бериша, Аголи, Айети (Весели), Маврай, Хисай, Лила (Роши), Леняни, Кукели (Джака), Абраши, Мемушай, Садику;

"Стад Велодром", Марсилия

Най-важното
Всички новини