Атанаска Георгиева се изправя пред съда за убийството на 8-годишната Александра от Поморие

OFFNews 13 ноември 2014 в 16:28 3016 0

Окръжна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт в Бургаския окръжен съд срещу Атанаска Георгиева за убийството на 8-годината Александра Тодорова от гр. Поморие.

Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин. В хода на разследването са разпитани 65 свидетели, иззети са множество веществени доказателства, представени са експертизи от 12 вещи лица, приложени са значителен брой писмени доказателства.

От 11 април Георгиева е в ареста. 

8-годината Александра е била удушена с найлонова торба, увита с тиксо около главата ѝ. Тялото на детето беше открито на 11 април вечерта на таванско помещение в кооперацията, в която живее семейството му. 

Разследващите са установили, че Алекс е била пресрещната от Атанаска Георгиева, която живеела на квартира в мансарда точно над семейство Тодорови - родителите на момиченцето.

43-годишната жена се е опитала насила да отведе детето в квартирата си, но то започнало да се съпротивлява. Тогава тя му нахлузила найлонова торба на главата и го задушила. После я завлякла етаж по-нагоре по стълбите и я скрила под леглото в стаята си.

Помещението се намира точно над детската стая на Александра и по ирония на съдбата тялото е пренощувало над родителите, докато те се опитвали да намерят дъщеря си.

Най-важното
Всички новини
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков