Прокуратурата иска постоянен арест за убийцата на Александра

OFFNews 14 април 2014 в 09:32 2127 0

Снимка: Румен Раканов/Булфото

Постоянен арест за 43-годишната Атанаска Георгиева поиска прокуратурата в Бургас.

Жената е обвинена в убийството на малката Александра от Поморие

Днес състав на Бургаския окръжен съд трябва да се произнесе по искането на държавното обвинение.

На задържаната са повдигнати обвинения за умишлено убийство на 8-годишната Александра. 43-годишната жена беше арестувана на 11 април, ден след като родителите на Алекс подадоха сигнал в полицията за изчезването ѝ.

Около 19.00 часа в петък тялото детето беше открито от разследващите под легло, в таванското помещение, наето от Атанаска. Стаята се намира точно над дома на семейството на 8-годишната Александра. По-късно стана ясно, че момиченцето е било удушено.

Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в интервю за ТВ7.

„Тъй като много неща се изговориха, до късно снощи сме разговаряли с ръководството на прокуратурата, за да мога да кажа, че Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания, участвала е в следствен експеримент, при който е открито тялото на детето”, обясни главният секретар на МВР.

„Не искам да влизам в подробности, в мистерии и някакви версии, които целят да насадят напрежение, да изместят центъра на събитията”, категоричен беше Лазаров.

Директорът на СУ „Иван Вазов" Иван Тенекеджиев каза пред Нова телевизия, че още днес екип от психолози ще започнат да работят с деца, ще има и среща с родителите.

„Срещаме подкрепа от общината, от регионалния инспекторат, от Държавната агенция за закрила на детето. Така ще се върнем по-бързо към нормален учебен процес", съобщи директорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови