Александра е била удушена, мотивите за убийството са битови

OFFNews 12 април 2014 в 10:25 24720 3

8-годишната Александра от Поморие е била удушена, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров по bTV.

За изчезването на момичето е съобщила майка й около 19 ч. в четвъртък. По неофициална информация момичето се е прибирало само от училище, когато е срещнало заподозряната за убийството Атанаска Георгиева. 39-годишната жена е живеела на таванското помещение в блока, където е живеело детето.

Лазаров обяви, че детето е убито още същата вечер, като най-вероятно е задушено с найлонова торба. Атанаска Георгиева е изведена от дома си на следващия ден около 9.30 ч. Трупът на детето е намерен под леглото в жилището й.

Мотивите за убийството все още се изясняват и комисар Лазаров отказа да даде повече подробности, но заяви, че става въпрос за битови свади.

"Винаги търсим велика конспирация, а нещата са много прости - защо го е направила, какви са й мотивите, какво е предизвикало такава жестокост, тя тепърва трябва да обясни", посочи Лазаров.

Главният секретар не даде повече подробности около заподозряната за убийството Атанаска Георгиева, но заяви, че "няма да е цензурно", ако каже какво е правила 39-годишната жена в дните преди убийството.  Лазаров коментира още, че Георгиева се е опитала да инсценира отвличане, за да има време да скрие трупа на детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!