Убийцата на Алекс: Искам да бъда задържана

OFFNews 14 април 2014 в 13:38 5447 5

Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие

Снимка Румен Раканов/Булфото

Атанаска Георгиева, обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие

Искам да бъда задържана. Това заяви пред съда Атанаска Георгиева, която обясни, че се страхува от саморазправа и затова предпочита да е зад решетките.

Няколко часа по-късно Окръжният съд в Бургас определи мярка „задържане под стража”. Най-тежката мярка за неотклонение бе поискана и от прокуратурата, и от защитата на Георгиева.

39-годишната Георгиева е обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие. Момичето е било удушено с найлонова торба, увита с тиксо около главата му. Тялото на детето бе открито на 11 април вечерта на таванско помещение в кооперацията, в която живее семейството му.

Адвокатът на обвиняемата Благой Потеров се съгласи с искането на прокуратурата и желанието на Атанаска да бъде задържана. Той обаче поиска от съда да не оставя Георгиева в Бургаския следствен арест, а тя да бъде преместена в затвора в Ловеч. Причината е, че там има психиатрична клиника, в която специалисти ще могат да установят какво е точно състоянието ѝ – дали има някакви заболявания, или е посегнала на живота на малката Алекс в момент на афект. Тя е казала, че няма спомен за случилото се и лекари ще трябва да преценят до колко е била в адекватно състояние по време на убийството.

„Аз също съм съгласен да бъде направена психологична експертиза”, заяви наблюдаващият прокурор по делото Димо Маджаровя, цитиран от Нова телевизия. 

Самата Атанаска е била изключително отчуждена и е контактувала само с майка си и сестра си в Поморие. Не бяха потвърдени изнесените данни, че думи на убитата Александра са отключили някакво състояние у Георгиева, което да я накара да убие детето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови