Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Алгафари: Станишев не остави нищо читаво в БСП

OFFNews 02 февруари 2014 в 09:45 6913 13

"За съжаление, Сергей не остави нищо читаво около себе си. Същата тази конференция, която свали доверието си от нас, избра навремето за водач на листата в София човек, който работеше директно срещу партията. Това са хора, които тогава не казаха нито една дума. Мълчаха си, снишени. Не казаха нито една дума, когато Сергей Станишев принуди парламентарната група на БСП да гласува по този безобразен начин за Делян Пеевски, когато бяха унизени. Те нито един път не излязоха да кажат на Станишев: "Мили мой, ти бъркаш - в София не можем да спечелим избори, политиката ни не е права в София".

Това заяви поддръжникът на АБВ Нидал Алгафари в интервю за Нова тв.

Вчера БСП свали доверието от участниците и поддръжниците на проекта на Георги Първанов. Румен Петков и Георги Първанов не присъстваха на заседанието на Националния съвет на партията.

„Ясна война има, когато двете страни се бият. Ние не се бием с БСП”, категоричен бе той.

„На пленума прозвуча призив от страна на члена на Националния съвет Костадин Паскалев да не се предприемат никакви организационни мерки и да не се снема политическото доверие. Ако има хора, които искат да поемат по друг път – да го направят. Ние трябва да се заемем с подготовка за изборите, защото това е най-важната политическа задача през годината. Не бих казала, че започва война в ляво”, каза в пряко телефонно включване Светлана Шаренкова.

„Още преди три години започна дискусията за АБВ. Медиите се опитват да представят как стоят нещата в партията, а те не са наистина такива. Тази дискусия не е никак лесна. Решението за снемане на доверие бе гласувано единодушно от градския съвет като мярка срещу отцепниците от АБВ. Има само една разделителна линия между нас в партията”, каза пък Николай Малинов, член на Националния съвет на БСП и издател на вестник „Дума”, също в интервю за Нова.

Той говори в студиото сам, преди Алгафари по една и съща тема с него. По-късно Алгафари обясни, че от пресцентъра на БСП забранявали на членове на партията да говорят пред медиите заедно с хора, които подкрепят АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews