Все повече хора даряват за „Българската Коледа“

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2014 в 11:26 2305 0

Хората, които щедро отварят сърцата си, за да дарят за децата на „Българската Коледа“, стават все повече. Това заяви пред БНР Дарина Владова от екипа на инициативата.

За да е ефективна и успешна, кампанията „Българската Коледа“ избира тема в областта на детското здравеопазване, върху която се фокусират усилията и се търсят решения, обясни Владова.

Темата се избира с помощта на водещи специалисти в областта на детското здравеопазване и с родители, допълни тя.
Тазгодишното издание на „Българската Коледа“ е насочено към децата с вродени заболявания, като целта е със събраните средства да бъдат подпомогнати с диагностика, генетични изследвания, медикаменти, рехабилитация и др., посочи Владова.

Тя допълни, че освен това с пари от кампанията се подновява морално и технически остаряло оборудване с високотехнологична апаратура.

„Българската Коледа“ не се ограничава само в подпомагането на конкретни деца и заведения, а се опитва да насочи вниманието към проблемите в детското здравеопазване, като същевременно търси решение, уточни Дарина Владова.

Всички вярваме, че по Коледа ставата чудеса. Има добри хора, които не само вярват, но и помагат чудесата наистина да се случат, каза тя.

Можете да подкрепите каузата на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ като:


• Изпратите SMS на кратък номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.

• Се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.

• Направите банков превод на: Получател: БНТ, за „Българската Коледа“; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.

• Дарите по интернет чрез ePay.bg. Необходимо е да имате регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка. За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. При дарение чрез дебитна или кредитна карта ще ви се удържи автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката - издател на картата. Можете да използвате и международна кредитна карта.

Дарението може да бъде направено и с банкова карта директно на официалната интернет страница на президента.

Редът за кандидатстване за получаване на подкрепа от "Българската Коледа" е описана подробно в няколко стъпки на официалната страница на инициативата.