Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Вицепрезидентът: Не гражданите, а политиците са виновни за случая в с. Розово

OFFNews 01 май 2014 в 19:37 4951 10

Маргарита Попова
Маргарита Попова

Вицепрезидентът Маргарита Попова смята, че не гражданите, а политиците са виновни за случая с изгонените бежанци от село Розово.

Попова коментира случая пред журналисти в Клисура, където беше по случай 138 години от Априлското въстание. Тя допълни също, че поведението на кметовете по места „е лошо и не е християнско”.

Според вицепрезидента ежедневието на българина е достатъчно напрегнато и никак не е лесно да се обвинят хората за случая в Розово. „Далече ръцете от българските граждани и народ, защото политиците са тези, които трябва да си вършат работата постоянно и отдалече да предвиждат опасностите, да бъдат далновидни, за да не се случват такива неща”, каза тя.

Попова сподели, че по нейно мнение поведението на политиците от години е недалновидно, а дипломацията – неуместна. „Преди година страната ни не беше подготвена за бежанския въпрос, нито хората по места, нито медиите. Недопустимо е западни писачи да обявяват как българският народ не е възпитан добре, как мрази различния.“, коментира още вицепрезидентът.

„Виждаме, че само на една крачка от село Розово изгонените бежанци бяха посрещнати топло, приети и нахранени. Не може да се твърди, че има различия между хората от едното и другото село”, каза още Попова.
Тя уточни, че държавата ни действително полага много усилия от преди година и половина по бежанския въпрос.
Според Попова първо, което трябва да се направи е да се подготвят хората по този въпрос, а после да приобщим бежанците, „да намерят те разбиране и топлота и да бъдат интегрирани”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews