Вдигат наново оградата на Кранево

OFFNews Последна промяна на 31 май 2015 в 15:06 5041 2

Премахнатата преди месец незаконна ограда на плажа в Кранево отново ще бъде издигната, но този път в рамките на закона, предаде Нова телевизия.

Тогава се оказа, че част от загражденията на международния детски лагер в крайморското градче са били поставени 8 метра извън позволените граници, като изяждали част от плажната ивица в продължение на 50 години.

Собственикът на лагера събори незаконната част от оградата и сега вече тече процес по поставяне на нови колчета, които са в позволения периметър.

"Оградата е абсолютно законна и с всички необходими документи. От вторник тази седмица фирмата започна да полага пилони, на които ще бъдат поставени оградните пана”, каза кметът на Кранево Румен Николов.

Той допълни, че оградата до момента не е пречела на никого и достъпът до плажа не е ограничаван. Според него скандалът се е получил заради наближаващите избори и опитите на някои хора да добият популярност от това.

Кметът също така показа, че под пясъка в заградената част има почва, като заяви, че песъчинките са доведени от вятъра и морската вода, която често навлиза навътре в брега.

Няколко жители на Кранево потвърдиха думите му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2015 в 08:02

Кмета на Кранево толкова е загрижен, че очакваме да го видим на копае дупки за оградата.

31.05 2015 в 18:27

Кой е истинският собственик на детския лагер в Кранево?
Не подставеното лице, а истинският собственик?


Имат ли право българчета да почиват там или пак е само за русначета- мафиотски отрочета, както стана в Камчия ?

Не трябва да се допускат никакви огради на плажа. Тук да не е Гулаг? Там са свикнали всичко да ограждат. Но тук е България, имаме други традиции - къщите не се заключваха, ключът стоеше под бърсалката, дините и щайгите с плодове нощем си стояха навън без опасност от кражби.
Трябвали да възприемаме техните маймунски "традиции"?