Възрастна жена губи къщата си заради измамник

OFFNews Последна промяна на 27 август 2015 в 09:29 5691 5

Снимка бТВ

Траяна Маринова от врачанското село Згориград губи единствения си дом. Тя получила съобщение от съдия изпълнител, че имотът й ще бъде продаден от банка, след като преди години бил заложен срещу неизплащан кредит, съобщи bTV.

Жената никога не е виждала мъжа, изтеглил кредита. Но големият й син, който вече е покойник, явно го е виждал. „Ама не е казвал на никой сина ми, че е дал пълномощно на тоя, и аз така и 4-5 месеца не можах да го вида какво представлява тоя мъж”, разказва жената.

Възрастната жена започва собствено разследване и за пръв път вижда в банката пълномощното на сина си в полза на лицето Димитър Богданов Димитров, строителен предприемач.

„И аз, като разговарям с тоя Димитър и му викам: „Абе, що се не срещна аз с тебе, да те видя, сладкодумен ли си, напои ли го сина ми, наркотик ли му даде, какъв си ти, та ти има синът ми такова голямо доверие да ти даде да ми ипотекираш къщата”, казва още Траяна.

Жената разбира, че имотът е бил ипотекиран няколко пъти от 2001 година насам, последния път - срещу заем от 30 хиляди лева. Него Димитър Димитров не погасява. И затова е обявена за продан.

Строителният предприемач не може да бъде открит по телефона. В съседство на дома му е един от строежите му. От информационната табела става ясно, че фирмата на Димитър Димитров е трябвало да завърши този обект през 2012 г. 

След случайна среща със съпругата на Димитров,  той вече е склонен да разговаря по телефона и обещава да внесе част от сумата в средата на август и да отмени продажбата. Условието е да не се излъчва репортажа.

Излъчването на репортажа е забавено с месец - в името на дадената дума и по молба на жената. В Агенцията по вписванията става ясно, че измамените от Димитров са десетки. 

В конкретния случай нищо не може да се направи, защото има законно пълномощно, къща, която е ипотекирана, и ипотека, която не е погасявана. Останалото е въпрос на морал.

А баба Траяна се оплака, че вече е започнала да получава и заплахи по телефона.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2015 в 12:55

Колкото по късно толкова по мръсно. Ей на такива трябва да им режат главите!!!

27.08 2015 в 10:37

"В Агенцията по вписванията става ясно, че измамените от Димитров са десетки."
И какво ще направи държавата при това положение????

27.08 2015 в 10:02

Част от проблема е там, че "медиите", вкл. тукашната, чакат някой да направи репортаж и да го прекопират, вместо да дойдат в офиса към изгрев слънце, да се разходят в разкопания парк на НДК и да поговорят с хората, които обикалят кошчетата за боклук и след това да се поинтересуват от целия тоя механизъм за измами.

Не медии, а продавачи на медиен комфорт.

27.08 2015 в 09:59

Голяма част от "клошарите", които ровят по кофите сутрин могат да ви разкажат същата история, обикновено с подобрението, че с услужлив нотариус номерът е минавал и без пълномощно.

Освен ограбените, никой друг не е наказан.

27.08 2015 в 09:39

KLETA MAJKA BALGARIQ!1!!