Quantcast

Вълна от оставки в Спешната помощ в Пловдив, Русе, Варна

ОFFNews Последна промяна на 30 май 2014 в 07:58 7905 19

Вълна от оставки в Спешната помощ тръгна в страната след колективните предизвестия на колегите им от столицата.

Колеги от Варна, Пловдив, Русе, Асеновград ни подкрепят и подават оставки, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лекарка от софийското звено.

Засега официална информация за оставки в страната няма. Вчера здравното министерство не потвърди и че около 100 медици в София са подали предизвестия за напускане, ако рязко не се подобрят условията им на труд и заплащането.

И във вчерашния, и в днешния ден столичните линейки продължават да обслужват адреси, но с предупредителен надпис "Оставка" на предното стъкло.

Кризата в Спешната помощ избухна след смъртта на пациентка, за която според близките линейката се забавила твърде дълго. След като случаят нашумя, от МЗ обявиха, че ще уволнят шефа софийската Бърза помощ и заместника му. В отговор медиците решиха да подадат колективна оставка, защото според тях проблемът не е в ръководството, а в недофинансирането и в негативното отношения на пациентите срещу работата им.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2014 в 14:38

Еми тогава следващия път не викай линейка като не я оценяваш! Ще разбереш някой ден какво ти говоря ама ще е късно. Аре!

30.05 2014 в 14:24

ххх, извини ме, но ти съвсем се запени и оплете в собствената си злоба. Определено няма как да ми "дадеш" пари и да ме "изгърбиш" от работа. Трудно ти е, но се опитай да разбереш елементарен принцип - никой не е длъжен да търпи ниско ниво на обслужване (най-вече медицинско), защото видите ли някой се чувствал недооценен, ама я върши тази работа на инат. Инак, не те мисля изобщо - целувай колкото ти се иска нечии ръце, аз не го правя.

30.05 2014 в 14:14

Хайде първо да се обзаложим на нещо друго - да ти дадем на теб 600лв и да те изгърбим от работа, да видим как ще се държиш с хората. Много лошо ще се закопаете с това отношение към лекарите. Ще стигнете до там да върнете медицината в България на ниво врачки и баячки. Не знам наистина ли е толкова прост българина или просто е злобен. Моята не я мислете, аз като видя, че се случва ще си бия шута от тая лайняна страна, но заради случаи като този още по-дълбоко се закопавате.

И да, един добър лекар трябва да взема 5 хиляди. А един човек, посветил живота си на медицината трябва да почва поне на 2, за да се чувства човек. Не може сервитьорката в чалготеката да взема повече от лекар и вие трябва да му целувате ръцете затова, че го прави. Сега ясно ли ти е?

А, и благодарение на цялата сага, в софия ще останат 1 екип по-малко сега, с назначен чисто нов бесепарски плъх за шефче. Честито.

30.05 2014 в 14:06

ххх, ако си тръгне и последния лекар имащ единствено търговско мислене, аз ще съм изключително доволен - да. Но аз не чух за нито един от тях да се е вдигнал на протест, целящ да промени начина на работа, организация на работа, всичко се върти около условия и икономически искания. Аре баста! Да се обзаложим ли че картинката с качеството на работата им ще е същата и при 5000 лв. заплата?

30.05 2014 в 13:53

Аха, и утре като си тръгне последния ще скимтиш като пребит пес когато ти се наложи. Или ще се лекуваш в БГМама. Не си заслужава българина лекарите и това е. Но пък си заслужава политиците!

30.05 2014 в 13:46

ххх, нали това тръгване насърчавам, точно заради профанско мислене. Другите ти излияния е безсмислено да коментирам.

30.05 2014 в 13:29

Ама ти си много прост бе брат ми, те именно това правят!!! Тръгват си - затова са 10 екипа вместо 50! Толкова ли сте малоумни не мога да разбера - баси профанското племе дето е българското!

30.05 2014 в 13:22

ххх, никой не ги е вързал там за 600лв, нали така? Ако това им е мотива - да си дигат шапките и да си търсят място за повече пари. Хайде да не подхващаме песента - толкова ми плащат за толкова ще работя.

30.05 2014 в 13:03

Явор ти ако ти дават 600лв на месец в софия, ще идваш ли за по-малко? И не забравяй, че докато идваш, още 6 човека те чакт на адрес, от които 2ма са фалшиви а другите 2ма са се обадили да им измериш температурата и да ти губят времето. Докато не разберете, че на лекар се целува ръка, ще мрете като мухи. Тва е.

30.05 2014 в 12:38

Димитър, случая за който говоря е от моя личен опит, не е единствен и не напразно цитирах час. От Сточна гара до Надежда по това време за 2 часа и половин ... Не искам да коментирам диагнозата която поставиха и какво се оказа после в болницата. За мен това звено е абсолютно фигуративно и неадекватно.