Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Участниците в регата "Ветрила" длъжни да рекламират Lafka

OFFNews 01 май 2014 в 11:16 8570 3

Участниците в регата "Ветрила", която се провежда днес и утре във Варненския залив, са длъжни да рекламират търговската верига Lafka на "Табак маркет", монополизираща пазара на павилиони и предизвикала серия от протести.

Изискването за поставяне на рекламни материали на Lafka е към всички яхти и е по искане на организатора. То е записано в състезателните инструкции за "Ветрила 2014". В морското състезание се включват над 40 от най-добрите български екипажи на килови яхти.

От досегашните прессъобщения за регатата ставаше ясно, че организаторите са община Варна, яхт клуб "Капитан Георги Георгиев Порт Варна", "ЛЗ Яхтинг" и Българската федерация по ветроходство. На първата пресконференция за представянето на регатата присъстваха кметът на Варна Иван Портних, кап. Тома Томов, председател на Организационния комитет за България и Робин Снук-Хургрьоне, председател на регатата.

В отговор на запитването на OFFNews към общината обаче оттам отговориха следното:

"Община Варна няма касателство към организацията на тази регата. Организатори на съпътстващата регата "Ветрила" са Яхт клуб "Бавария яхтс", яхт клуб "Капитан Георги Георгиев" и Българската федерация по ветроходство. Моля, обърнете се към тях по тези въпроси".

Последният месец бе арена на "анти Lafka" протести в друг град с кмет на ГЕРБ - Бургас - където общински съветници от ГЕРБ внесоха т. нар. "поправка Lafka", с която се предлага изменение на Наредбата за преместваеми обекти. Предложението на общинския съветник Димитър Дюдиев и колегите му предвижда приемане на текстове, които да позволят всяка фирма да има повече от един преместваем обект.

Корекциите станах известни сред дребния и среден бизнес като „поправката Lafka” и предизвикаха масовото недоволство на хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!