Криминалист: Убиецът на Александра има болна психика

OFFNews 13 април 2014 в 11:16 5369 6

Снимка Нова телевизия

Ботьо Ботев

Каквато и да е мотивацията на едно такова престъпление, убиецът на Александра е с болна психика. Това заяви пред Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

Когато се касае за убийството на дете, е извършено чудовищно престъпление, посочи Ботев, като допълни, че на този етап е трудно да се правят анализи и изводи.

Работата по едно такова престъпление е изключително трудна. В този смисъл разследващите в Бургас работят изключително добре до този момент, коментира Ботев.

Подобни случаи се разкриват трудно, каза криминалистът, като даде пример от практиката си с 4-годишно момиченце, изчезнало в Ботунец. Детето е открито по-късно изнасилено и убито.

Ако престъпникът е с тежко психическо заболяване, той извършва деянието без никакви предпазни мерки и не осмисля действията си, категоричен е Ботьо Ботев.

По повод недоволството от липсата на информация по случая Ботев подчерта, че всяка информация вреди на работата на разследващите. Трябва да се говори така, че да не се пречи на разследването, обясни той.

8-годишната Александра от Поморие беше открита мъртва няколко дни след като беше обявена за издирване.
Александра е дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца.

За убийството беше задържана 39-годишната Атанаска Георгиева. Тялото на детето беше открито под леглото в дома на Георгиева.

Мотивите за убийството все още се изясняват, но според полицията става въпрос за битови свади.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови