Убийцата удушила малката Александра, защото обидила племенниците й

ОFFNews 13 април 2014 в 14:23 13157 2

Полиция
Пред разследващите Атанаска разказала, че детето обидила племенниците й. Това я провокирало да го убие.

Атанаска Георгиева, убийцата на 8-годишната Александра от Поморие, е направила пълни самопризнания за престъплението.

Съседката, която живеела на таванския етаж в блока на детето, причакала момичето във входа и го подканила да я последва в дома й. Детето е отишло доброволно. Горе двете разговаряли близо два часа. По време на разговора Александра отправила обиди към децата на сестрата на Атанаска. Това разгневило жената и удушила детето, разказала тя в самопризнанията си.

Разследващите са установили, че 39-годишната Атанаска Георгиева може би има психични отклонения и затова са назначили психологична експертиза.

По-рано стана ясно, че Атанаска е искала заем от семейството на детето, но й бил отказан. Възможно е и това да е породило гнева й. Местните хора допускат, че тя се е озлобила от завист, алчност или ревност.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бе лаконичен, като определи причините за убийството като "битови". 

Днес по обед убитото дете бе погребано в Поморие. Стотици хора дойдоха на траурната церемония.

8-годишната Александра бе обявена за издирване в четвъртък вечер, след като не се прибра от училище. Криминалистите работеха по няколко версии, между които и отвличане. Убийцата дори умишлено ги е насочила към тази версия, изваждайки сим-картата от телефона на детето и подхвърляйки я на друго място. Целта й била да спечели време да се отърве от трупа. Тялото бе намерена под леглото й в таванското помещение, в което живеела под наем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!